Microsoft’un CEO’su Satya Nadella, bu sene tam zamanlı çalışanlarına zam yapılmayacağını açıkladı.

2023’ün başından beri yaklaşık 10 bin çalışanını işten çıkarmak zorunda kalan teknoloji şirketi Microsoft’tan bir açıklama geldi. Microsoft CEO’su Nadella, çalışanlarına gönderdiği e-postada kendisi dahil yönetici pozisyonunda bulunan hiçbir çalışanına zam yapılamayacağını söyledi.

The Verge’den alınan bilgilere göre Nadella, çalışanlarına gönderdiği e-postada zammın sadece saatlik çalışanlara yapılacağını tam zamanlı çalışanlar için ise maaş artışı olmayacağını söyledi. Zam yapılmamasının sebebinin ise ekonomideki belirsizlik olduğunu söyledi.

Microsoft çalışanlarına zam yapmayacak

Nadella, “Yapay zekânın bu yeni çağında büyük bir platform değişikliğine yön vermeye yardımcı olduğumuz ve bunu küresel makroekonomik belirsizliklerle karşı karşıya kalırken dinamik, rekabetçi bir ortamda yaptığımız konusunda netiz” sözlerini kullandı.

Nadella, ikramiye ve hisse primlerinin bu sene verilmeye devem edileceğini söyledi. Şirketin geçen yıl yaptığı kadar fon sağlayamayacağını ve bunun yerine harcamaları önceki yıllara oranla arttıracağını söyledi.

Yatırımlar yapay zeka için yapılacak

Şirket yatırımlarını daha önemli bir alana yapacak. Microsoft’un Bing arama motoru ve Edge tarayıcısı yatırım yapılacak araçlar arasında yer alıyor. Bing, birkaç hafta önce 100 milyon kullanıcıya ulaştı. Bu gelişme günlük aktif kullanıcı sayısının 6 kat arttığını göstererek yapay zekanın başarısını kanıtlıyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir