Microsoft, yapay zeka için daha etkin bir çalışma yapabilmek adına Microsoft AI birimini kurarak başına da Mustafa Suleyman’ı getirdi.

Microsoft, Copilot ile yapay zeka alanında önemli bir ivme yakalamış durumda. Bu süreci daha da ileriye götürmek isteyen şirket, şimdi ise Microsoft AI adında yeni bir birim kurdu. Yapay zeka çalışmalarını tek bir birim üzerinden sürdürülebilmesi adına bu yönde bir adım atan Microsoft, bu birimi ile rakiplerine karşı da kararlı bir adım attı.

Microsoft AI Başına Mustafa Suleyman Getirildi
Microsoft AI Başına Mustafa Suleyman Getirildi

Mustafa Suleyman ile Anlaşma Sağlandı

Microsoft AI’nın kurulması sonrasında önemli bir isimle de anlaşma sağlandı. Google DeepMind’ın ve InflectionAI’ın kurucu ortaklarından Mustafa Suleyman Microsoft’un yeni biriminin başına getirildi. Yeni görevi için heyecanlı olduğu görülen Mustafa Suleyman, yakın arkadaşının da ekipte olacağını belirterek   “Microsoft’un Copilot, Bing ve Edge dahil olmak üzere tüm son kullanıcıya yönelik yapay zeka ürünlerine ve araştırmalarına liderlik edeceğim. Arkadaşım ve uzun süredir birlikte çalıştığım Karén Simonyan da bizimle olacak, harika ekip arkadaşlarımızdan birkaçı da daha sonra aramıza katılacak” dedi.

Microsoft’ta Yapay Zeka Çalışmaları Hızlanacak

Microsoft’ta yapay zeka çalışmalarının yeni birim ile hızlanması bekleniyor. Windows 11 işletim sistemi ve Copilot entegrasyonunda kararlı olduğu görülen şirketin başka projeleri ve programları olduğu da biliniyor. Her ay yeni bir özelliği Windows 11’e ekleyen şirket hem online hem de bilgisayarda varsayılan konumdaki uygulamalarına yapay zekayı monte edecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir