Microsoft, uzun süredir beklenen hamlesi olan Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolar karşılığında satın alma girişiminde önemli bir adım attı. Avrupa Birliği’nin devralımı onaylamasıyla birlikte, Microsoft bu satın almayla oyun pazarında etkili bir pozisyon elde ediyor.

Bulut oyun hizmetlerinde sunma taahhüdü

Avrupa Komisyonu, Microsoft’un oyunlarını diğer platformlarda, özellikle bulut oyun hizmetlerinde sunma taahhüdüne tam olarak uymasını talep etti. Activision Blizzard henüz oyunlarını bulut oyun hizmetlerinde sunmamaktadır. Komisyon, bulut oyun akışı pazarının şu anda nispeten küçük olduğunu ve Activision oyunlarının bulut platformlarında yer almasının pazarın büyümesine katkı sağlayabileceğini belirtti. Avrupa Birliği, Microsoft’un Activision oyunlarını sadece kendi bulut hizmetinde sunması durumunda rekabetin zarar görebileceğini ifade etti.

Microsoft, Activision Blizzard'ı Satın Almasında İngiltere karşı çıktı

Sony hariç 10 yıllık anlaşmalar

Microsoft, Nintendo, NVIDIA GeForce Now ve Boosteroid gibi bulut oyun hizmetleriyle 10 yıllık anlaşmalar yaparak kendi oyunlarını ve Activision’ı bu platformlarda sunma konusunda adımlar attı. Bu taahhütler, düzenleyiciler tarafından rekabet endişelerinin tam olarak ele alındığı ve bulut oyunları için önemli bir gelişme olduğu şeklinde değerlendirildi.

Activision Rekabet şefi Margrethe Vestager, “Video oyunları tüm dünyada milyarlarca kullanıcıyı etkiliyor. Bu hızla büyüyen ve dinamik sektörde rekabeti ve yeniliği korumak son derece önem arz etmektedir. Amacımız, Activision’ın popüler oyunlarını daha fazla cihaza taşıyarak bu hedefe yönelik önemli bir adım atmaktır. Bulut oyun akışı sayesinde tüketicilerin sayısı daha da artacak. Üstelik Microsoft’un sunduğu taahhütler, ile oyunları herhangi bir bulut oyun akış hizmetinde sunularak rekabeti ve büyüme fırsatlarını artıracaktır.”

Bu satın alma hamlesiyle Microsoft, oyun pazarında güçlü bir konum elde etmeyi hedefliyor. Activision Blizzard’ın popüler oyunlara sahip olması da şirketin oyun sektöründeki etkisini daha da genişleteceğini gösteriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir