Microsoft, ABD federal hükümetini yapay zekâyı düzenlemeye odaklanan yeni bir yapı oluşturmaya çağırdı.

Washington’da bazı ABD Kongresi üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşma yapan Microsoft Başkanı Brad Smith’de yer aldı. Smith yaptığı konuşmada hukukun üstünlüğünün ve demokrasi taahhüdünün teknolojiyi olması gereken yerde tuttuğunu ve bunun yapay zekâ konusunda da olması gerektiğini söyledi.

Smith ayrıca, ABD Başkanı Biden’ın Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü’nün yapay zekâ araçları ile ilgilenen tüm federal kurumlar tarafından takip edilmesini ve bir yürütme emri oluşturup imzalanması gerektiğini tavsiye etti. Konuşmasında yapay zekâdaki son gelişmelerden ve sağlayacağı faydalardan bahseden Smith, yapay zekânın insanlığa daha önceki icatlardan daha fazla fayda sunabileceğini söyledi.

Google ve OpenAl’da yapay zeka için çağrıda bulundu

Microsoft’un yapay zekâ düzenlemeleri için çağrıda bulunan ilk şirket olmadığını belirtelim. Google ve OpenAl tarafından da daha önce benzer şekilde açıklamalar yapılmıştı. OpenAl CEO’su Sam Altman, yapay zekâ düzenlemesi için “yeni bir yapı” gerektiğini ifade etmiş ve yapay zekâ modellerini “bağımsız denetimlerini” önermişti.

Google ve Alphabet’in CEO’su Kent Walker da kısa süre önce bir bildiri yayınladı ve “riskleri azaltırken teknolojik atılımları faydalara dönüştürmeye yardımcı olmak için hükümet, üniversiteler, şirketler ve daha fazlası için geniş tabanlı çabalar” çağrısında bulunmuştu.

Yapay zekâ ile ilgili endişeler, insanların bu alandaki gelişmelere uzaklaşmasına da sebep oldu.

Yönetim Bilişim Sistemleri

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir