Microsoft 365 uygulamasının Android sürümünde, Microsoft 365 Insider programı üyeleri için yeni ve oldukça kullanışlı bir özellik kazandırıyor. Bu yeni özellik sayesinde PDF dosyalarından sayfalar ayarlanabilecek ve daha sonra başka belgeler arasında da kullanımı sağlanabilecek. Microsoft blog yazısında şöyle diyor:

“İster notlarınızdan sayfaları ayıklamak, ister bir proje belgesinin önemli kısımlarını almak isteyin, işinizi kolaylaştırdık! Artık PDF’lerden sayfaları tek bir adımda ayıklayabilirsiniz.”

Microsoft 365’te tehlikeli bir güvelik açığı keşfedildi
Microsoft 365’te tehlikeli bir güvelik açığı keşfedildi

Bu işlem nasıl yapılacak?

Insider üyelerinin bu işlem için tek yapması gereken Android’de Microsoft 365 uygulamasında bir PDF dosyası oluşturmak, ayıklamak istedikleri sayfaları seçimini yapması gerekiyor. Son olarak yeni “Ayıkla” seçeneğine dokunması yeterli oluyor.

Yeni getirilmiş olan özellik artık premium abonelik için ödeme yapmış olan Microsoft 365 Insider’ların kullanımına sunuldu. Android uygulamasını Build 16.0.14223.10000 yada sonraki bir sürümde güncellemeniz şart olacak. Özelliğin ne zaman genel kullanım için açılacağı hakkında bir bilgi henüz yok.

Bir süre önce, premium Insider üyeleri için Android uygulamasında PDF birleştirme özelliği sunuldu. Bunun yanı sıra, iOS ve Mac kullanıcıları da Word, PowerPoint ve Excel uygulamalarında otomatik kırpmayı destekleyen yeni bir özellikten faydalandı. Bu sayede kullanıcılar, görüntüleri otomatik olarak kırparak daha iyi bir deneyim yaşayabiliyorlar.

Tüm bunlara ek olarak Haziran ayı başından itibaren Microsoft 365 Insider programındaki Mac kullanıcıları Word, Excel ve PowerPoint uygulamalarında yapılmış olan bazı arama iyileştirmelerine tanıklık etmişti.  Bu iyileştirmeler arasında yer alan akıllı arama önerilerini açmanın bir yolu da yer alıyordu. Bu sayede kullanıcılar arama dizelerindeki bir sonraki kelimeyi yazmalarına gerek kalmadan ipuçlarını görüntüleyebilir hâle gelmiş oldu.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir