Microsoft için yapılan açıklamada Mart ayı içerisinde yeni Surface dizüstü modellerinin tanıtılacağı belirtildi. Tanıtım tarihi ise 21 Mart.

Surface serisiyle dizüstü bilgisayar dünyasında yeni bir seçenek yaratan Microsoft, ailesinin yeni üyelerini tanıtacak. Konuyla ilgili Microsoft’tan resmi bir açıklama gelmemiş olsa da güvenilir kaynaklarda yer alan bilgiler, yeni modellerle ilgili işlemci detaylarını ortaya çıkardı.

Microsoft Surface Pro 10 ve Laptop 6’yı Tanıtacak

Microsoft’un 21 Mart tarihinde yapacağı tanıtımlarda Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6 dizüstü modelleri tanıtılacak. Ay sonuna doğru yapılacak olan bu tanıtımda cihazlardaki mimari değişim ve Copilot desteği öne çıkarılacak. Öyle ki yeni modellerde ARM mimarili işlemcileri tercih edecek Microsoft, bu sayede yapay zekâ işlemlerini de yüksek performans eşliğinde yapabilecek. Üstelik yeni modellerde Copilot da başrol oyuncusu olarak yer alacak.  Microsoft ve Intel arasında yapılan işlemci anlaşmanın bir parçası olarak geliştirilen yeni işlemciler, önümüzdeki yıllarda yapay zeka işlemleri için çok daha yetenekli hale getirilecek.

Microsoft Mart’ta Yeni Dizüstü Modellerini Tanıtacak
Microsoft Mart’ta Yeni Dizüstü Modellerini Tanıtacak

Bu anlaşma ile birlikte geliştirilen öncü işlemcilerin bilgisayarlarda nasıl bir performans farkı yaratacağı merak ediliyor. Microsoft Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6 modellerinde yer alacak diğer teknik özellikler ve detaylar henüz ortaya çıkmadı. Sızıntılarda 21 Mart’ta tanıtım yapılacağı ve özel işlemciler ile geleceği belirtilmiş olsa da diğer detaylar belirtilmedi. Bu nedenle yeni modellerin tanıtımları Microsoft ve yapay zeka konusundaki son gelişmelerin öğrenilmesini sağlayacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir