Microsoft, klasik Not Defteri uygulamasının güncellenmiş bir sürümünü test etmeye başladı.

Güncellenen Not Defteri özellikleri artık Windows 11 Insiders programının üyeleri tarafından kullanılabilir. Karanlık bir tema da dahil olmak üzere görsel değişikliklerin yanı sıra işlevsel kısımda da değişiklikler oldu. Bul ve değiştir kutuları artık farklı görünüyor ve arama metin kutusunun en üstüne taşındı. Artık bir tanesini değil, birkaç yeni işlemi geri alabilirsiniz.

Ayrıca, “Düzenle” menüsüne taşınan “Yazı Tipi” öğesi olan “Biçim” menüsü kayboldu. Görünüşe göre Microsoft, onu temelde yeni bir şeye dönüştürmemek için Not Defteri için küresel yenilikler planlamıyor sadece biraz daha modern görünmesini istiyor.

Bu mantıklı, çünkü diğer her şey için Windows, metin biçimlendirmeyi destekleyen ve DOCX dosyalarıyla çalışan WordPad ile standart olarak gelir. Güncellenmiş bir Not Defteri, Dev Channel’da Windows 11 Insiders programının üyeleri tarafından kullanılabilir. İşletim sisteminin test sürümünün kullanıcılarının Microsoft Store’daki güncellemeleri kontrol etmesi yeterlidir. Platformun kararlı sürümünde, yeni Not Defteri’nin tam sürümü muhtemelen birkaç ay sonra yayımlanacak.

Microsoft, Windows 11 Build 22509’u Dev Early Access Channel’da Insider’lar için yayımladı. Bu mecliste çok fazla yenilik yok; ancak işletim sisteminin kararlılığını artırmayı amaçlayan düzeltmelerin yanı sıra yeterli değişiklik ve iyileştirme var.

Birden çok monitörle çalışan Windows 11 kullanıcıları, ek monitörlerin görev çubuklarında tarih ve saatin görüntülenmediğini fark etmiş olacaklardır. Windows 11’in yeni yapısında bu sorun giderilmiştir ve ek monitörlerin her birinin görev çubuğunda tarih ve saati görebilirsiniz. Sistem bildirimlerinin çalışmasında da bazı değişiklikler yapıldı; “Bildirim Merkezi” aracılığıyla kullanıcıya gösterilir. Ayrıca, kontrol panelindeki bazı ayarlar artık “Seçenekler”de bulunmaktadır. Ayrıca, Başlat menüsünü özelleştirme yeteneğinin ortaya çıkması da dikkat çekici olduğunu söylemek gerek.

Şimdi tek yapmanız gereken, öğe görüntüleme ayarlarına erişmek için Başlat menüsüne sağ tıklamak. Kullanıcılar, Başlat menüsüne fazladan bir uygulama simgesi veya öneri satırı eklemek için Daha Fazla Simge veya Daha Fazla Öneri düzeni seçeneklerine erişebilir. Yenilik açısından en dikkate değer olanı, Narrator ile web’de gezinmeye yönelik iyileştirmelerdir. Kullanıcılar, düzenlenebilir alanlara hızlı bir şekilde metin yazabilecekler; ve ayrıca bu aracı kullanarak sayfalarda gezinirken daha fazla veriye sahip olacaklar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir