MHRS üzerinden randevu almak istediniz ancak şifrenizi hatırlayamadınız. Yapmanız gerekenleri adım adım anlatıyoruz.

Geçmişte uzun kuyruklarda beklediğimiz birçok işlemi bugün dijital ve online kanallardan kolaylıkla gerçekleştirebiliyoruz. Bu hizmetlerden biri olan MHRS sayesinde hastaneden veya aile hekiminden randevu alabiliyoruz. Ama “MHRS şifremi unuttum” diyorsanız bir çözümü var.

MHRS üzerinden randevu almak isterseniz sistem T.C. Kimlik numaranızı ve şifrenizi isteyin. Ancak şifrenizi hatırlamayabilirsiniz. Bu yazımızda ‘MHRS şifremi unuttum, nasıl alabilirim?’ Sorusunu ayrıntılı olarak cevapladık.

MHRS nedir?

MHRS, 2010 TC Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan Merkezi Doktor Randevu Sisteminin kısaltmasıdır. Hastanelerdeki iş yükünü azaltan ve kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını kolaylaştıran bu sisteme, daha önce hastanelerde online olarak alınan randevulara odaklanarak online uygulamalar ve mobil uygulamalar üzerinden erişebilirsiniz.

Sürekli güncellenen veri tabanı sayesinde sistem, doğru saatleri anında sağlayarak size en uygun saati belirlemenizi sağlar. Öncelikle MHRS üzerinden yapabileceğiniz işlemleri kısaca özetleyelim.

MHRS Üzerinden İşlemler

  • Hastaneden Randevu Alma
  • Aile Hekiminden Randevu Alma
  • Lokasyona Göre Hastane Arama
  • Randevu Hatırlatma
  • Randevu İptal Etme

Giriş yaptıktan sonra hastane veya aile ile randevu alabilirsiniz ihtiyaçlarınıza göre doktor. Ayrıca, isterseniz hastaneleri arama, zaman hatırlatıcıları ve ambulans veya bulunduğunuz yere göre tarihleri ​​iptal etme seçenekleri vardır. Peki bir MHRS hesabınız varsa ancak şifreyi unuttuysanız ne yaparsınız? Çözüm çok basit.

MHRS şifresi nasıl yenilir?

  • Yeni Şifre Al MHRS
  • Yeni Mobil Uygulama Şifresi Al
  • Yeni Bilgisayar Şifresi Al

Daha önce MHRS hesabı açtıysanız ancak şifrenizi unuttuysanız sisteme giriş yapabilirsiniz. Ve yeni bir şifre belirleyerek randevunuzu tamamlayın. Yeni şifreyi mobil uygulamadan veya PC’den alabilirsiniz.

Bunların yanı sıra E-devlet’inizle de MHRS sistemine kolaylıkla erişebilir ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

MHRS Android için indir

MHRS iOS için indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir