Metro: Awakening VR büyük beklentiler yaratan oyunlardan birisi olan PS VR2’de yer alacak. Oyunla ilgili resmi açıklamalar yapıldı.

Sony’nin State of Play etkinliğinde öne çıkarılan VR oyunlarından birisi de Metro: Awakening VR oldu. Metro oyunlarının devamı olarak değerlendirilebilecek Metro: Awakening VR, Arizona Sunshine ve The 7th Guest VR gibi iddialı VR oyunlarında imzası bulunan Vertigo Games tarafından geliştirildi. Oyunun ne zaman piyasaya sunulacağı merak edilirken bu konuda resmi açıklama geldi. Oyun 2024 yılı itibariyle oyuncularla buluşacak.

Metro: Awakening VR 2028’de Geçecek

Metro: Awakening VR 2028 yılında geçecek bir hikayeyi sunacak. Bu bakımdan Metro: Awakening VR, Metro 2033’ten bir önceki dönemi kapsayacak. Oyuncular, bozulan metro tünellerinde yolunu bulmaya ve eşini bulmaya çalışacak. Ancak bu iş kolay olmayacak. Zira metro tünellerinde hava filtrelerinden ışığa kadar her şey arızalanmış durumda. Tüm bu karanlık alanda ise oyuncuların yollarını bulabilmesi adına hem zekasını hem de yeteneklerini kullanması gerekecek.

Metro: Awakening VR, 2024'te PS VR2'de çıkacak
Metro: Awakening VR, 2024’te PS VR2’de çıkacak

Metro: Awakening VR Neler Sunacak?

Metro: Awakening VR’da oyuncular VR ile oyun gerçekliğini net olarak hissedecek. Zira geliştirme aşamasında oyuncuların bazı hisleri yaşayabilmesi adına kontrolcülerde ve kulaklıklarda özel çalışmalar yapılmış. 2,5 yıllık çalışma sonucunda ortaya çıkan Metro: Awakening VR, beklentileri karşılayabilecek potansiyelde. Tanıtımları ve ilk görselleri de merak uyandıran oyunun 2024 yılında ne zaman çıkacağı ise belli değil. Oyun için hazırlanan özel tanıtım ise şöyle;

Oyunun Hikayesinde Serdar Var!

Oyunun hikayesi oldukça dikkat çekici. Zira Sony tarafından yapılan resmi açıklamalarda oyunun 2028’de geçen yepyeni hikaye olduğu ve dizinin yaratıcısı Dmitry Glukhovsky tarafından kaleme alındığı belirtildi. Dizideki ana karakter ise Doktor Serdar. Doktor Serdar’ı yönlendirecek oyuncular, zorlu alanda güçlüklere karşı ilerlemeye çalışacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir