Facebook tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalar sonrasında yeni Metaverse için tüm şirketlerde ve dünyada yeni bir eğilim başladı. Metaverse evrenine dahil olması için çalışmaların başlatıldığı Güney Kore’nin başkenti Seul, bu özel dünyaya dahil olan ilk kent unvanını alacak.

Son zamanların en çok konuşulan ve merak edilen teknolojilerinden bir tanesi olan metaverse için pek çok şirket yeni geliştirmeler yapıyor. Bu geliştirmeler ile birlikte yeni döneme ayak uydurmaya çalışılırken bu konuda önemli bir gelişme daha yaşandı. Zira Güney Kore’den gelen haberlerde Metaverse projesinin tamamlanmasının ardından başkent genelinde çalışmanın yapılacağı ve kentte sanal turların atılabilmesi adına Metaverse’ye Seul kentinin ekleneceği belirtildi.

Metaverse için kamu desteği geliyor

Kamu desteği ile gerçekleştirilecek yeni projeler, böylece Seul’a gitmeden bölgenin ziyaret edilmesini ve dolaşılmasını sağlayacak. Bugüne kadarki süreçte oldukça dikkat çeken ve yeni teknolojileri ile dünyanın dört bir yanında konuşulmaya başaran Güney Kore’de böyle bir hamlenin gerçekleştirilecek olması, tüm dünyada Seul’un dikkat çekmesini sağlayacak. Üstelik ülke için planlamalar sadece turistik ziyaretler için geçerli değil.

Açıklamalara göre kullanıcılar belediye ve yerel yönetimler ile ilgili yaşadığı sorunlarda fiziki olarak ziyaret gerçekleştirmek yerine sanal bir şekilde ziyaretlerini yapabilecek. Metaverse dünyasında yapılacak olan bu ziyaretler ile birlikte sanal görüşmeler sağlanacak ve şikayetler direkt sanal dünya üzerinden iletilebilecek.

Proje maliyeti 3.3 milyon dolar olacak

Seul yerel yönetimi tarafından halkla da paylaşılan yeni proje şimdiden dikkat çekmeyi başarmış durumda. Bu bakımdan desteğin fazla olması, çalışmaların hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacak. Seul Belediye Başkanı Oh Se-hoon’un açıklamalarına göre projeye yapılacak yatırım miktarı 3.3 milyon dolar olacak. 2022 yılının sonuna doğru yeni çalışmanın kullanıma hazır hale gelmesi beklenirken tüm planlamaların aktif hale gelmesi 2026 yılına kadar sürebilecek.

Kamu hizmetlerinin büyük bir bölümünün dahil edilmesi planlandığından dolayı insanlar dışarıya çıkarak kamu hizmetlerine gidip hizmet almak yerine evlerinde oturdukları yerlerden sanal dünyada görüşmeler yapabilecek. Seul’de yapılacak çalışmalar, Metaverse üzerinden yeni bir örnek de teşkil edecek. Böylece dünyanın pek çok popüler noktası ve şehri de yeni dünyaya dahil olabilecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir