İnternetin ilk kez kullanılmaya başlandığı yıllar içerisinde sosyal ağlar üzerinde profil alanlarında kişiler genellikle kendi fotoğraflarını kullanıyordu. Sonrasında bu fotoğrafların yanı sıra kişilere özel çeşitli avatarlar,  emoji’ler ve memoji’ler gün yüzüne çıktı. 

Huawei P50 Pocket adıyla yeni katlanabilir modelini tanıtacak

İnternet dünyasının adeta bir sonraki aşaması olarak nitelendirilen metaverse’te ise kişilerin kendi yüzlerinin bir dijital kopyası yer alacak. Kulağa şaşırtıcı geliyor olsa da yeni teknoloji ile beraber kullanıcılar artık kendi yüzlerini dijital olarak modelleyebilecekler. Hatta öyle ki şu an için Epic Games’in bir süredir kullanımda olduğu bulut tabanlı karakter oluşturma aracı esasında bunun bir ön gösterimidir. Kullanıcılar, uygulama içerisinde modellenmiş olan kişileri diledikleri gibi kişiselleştirebilirler. Yüz hariç vücut hatları üzerinde de özelleştirme imkanı sunan bu araçta pek çok detay yer alıyor. Saç şekillerinin, renklerin, yüz hatlarının, diş yapısının ve buna benzer daha pek çok detayın yer aldığı bu araçtaki MetaHuman’lar son derece gerçekçi görünüyor.

22 2

MetaHuman’lara yakınlaştırma yapıldığında kişilerin yüzlerinde yer alan detayların karakter oluşturma aracına daha bir şekilde aktardığı görülüyor. Arka plan rengi üzerinde de dilediğiniz gibi değişiklik yapabileceğiniz araçtaki MetaHuman’lar hareket de edebiliyor. Şu an için bu teknoloji ile kişilerin kendi yüzünü oluşturması mümkün olmasa da yakın zamanda bunun da mümkün olacağını söylemekte fayda vardır. Epic Games’in Unreal Engine ile uyumlu bir şekilde çalışacak olan aracı ile çeşitli denemeler yapabilirsiniz. Facebook’un kısa bir süre önce yapmış olduğu Meta etkinliği kapsamında yeni bir VR gözlüğün yakın zamanda sunulacağı belirtilmişti. Gelecek yıl içerisinde piyasaya sürülmesi beklenen bu gözlüğün insan mimiklerini de algılayabileceği belirtilmişti. Söz konusu bu yeni gözlükle beraber yüzdeki mimiklerinin avatar’larda da kullanılması bekleniyor. 

23 1

Metaverse dünyası her geçen gün gelişiyor

Metaverse dünyasının genişlemesi ile beraber gelecekte hazırlanan üç boyutlu modellerle oyunlarda veya filmlerde kendinize de yer verebilirsiniz. Bu düşünce şu an için son derece imkansız gibi görünüyor olsa da teknolojinin bu şekilde hızla gelişmesi ile beraber olma imkanı var gözüküyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup gelecekte yeni bilgiler gelebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir