B2Press Online PR Servisi tarafından metaverse dünyasına yönelik yapılan yeni araştırmalarda, çalışanların ve şirketlerin bu yeni dünya için istekli olduğu ve 10 bin kişilik iş alanının yaratılacağı vurgulandı.

Dijitalleşmenin bir sonucu olarak ortaya çıkan ve son yıllarda giderek artan bir talebe ulaşan metaversenin, 2024 yılına kadarki süreç içerisinde 1 trilyon dolarlık bir pazar yaratması bekleniyor. Çalışanlara yönelik yapılan araştırmalarda çalışanların yaklaşık %44’ünün metaverse sistemine geçiş yapmaya istekli olduğu ve bu yeni sistem ile birlikte üretkenliğin artacağına inandığı belirtildi.

Türkiye’de sanal evren olarak kabul edilen bu yeni dünya üstelik Türkiye’de de oldukça dikkat çekmiş durumda. Ankara Büyükşehir Belediyesi gibi pek çok belediye, bu sanal dünyada yer alabilmek için şehirlerini inşa etmeye başlarken iş dünyasının önde gelen şirketleri de bu değişime kayıtsız kalmış değil.

İş dünyası metaverseye geçmek istiyor

İş dünyasına yönelik yapılan kapsamlı araştırmada pek çok şirketin hazırlıklara başladığı belirtildi. Çalışanların yüzde 51’i yeni teknolojilerinin benimsenme hızından dolayı memnun olduğunu ve bu yeni teknolojilere geçme noktasında da istekli olduğunu belirtti.

Metaverseye yönelik yapılan araştırmada ise çalışanların %44’ü bu sanal evrene geçişin şirketlerin ve çalışanların daha fazla verimli olmasını sağlayacağına inanıyor. Standart iş dünyası kurallarının yeniden yazılması gerektiğini düşünen %44’lük çalışan kesim, sanal evrene geçiş ile birlikte daha verimli, üretken ve esnek bir çalışma imkânına sahip olacağını düşünüyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir