Facebook, Instagram, WhatsApp ve Oculus VR’ın ana şirketi olan Meta Platform Teknolojileri kendine ait ücretsiz ses klonlama programı olan Audiobox’ı yayınladı.

Meta, ‘Audiobox’ adında yeni bir yapay zeka aracını daha piyasaya sürdü. Meta, bu yeni yapay zeka aracının sesleri klonlayabildiğini ve ortam ses manzaraları oluşturabildiğini iddia ediyor.

 Meta’ya göre Audiobox, birinin sesini; tınısı, ritmi, perdesi ve eşsiz telaffuzları dahil birebir şekilde kopyalayabilir. Aynı zamanda dinamik ses dalgaları yaratarak bunları belirli ortamlara veya ruh hallerine göre de uyarlayabilir.

Meta ayrıca, oyun oynayan çocukların sesleri ve siren sesi gibi ortam sesleri ve ses efekti üretmek için bir model ailesi oluşturduğuna değiniyor. Ses verilerini öğrenen ve bunların hepsinin kendi kendini denetleyen model Audiobox SSL temeli ile bunu yeni bir düzeye taşıyor.

Siz de aracın sesinizi ne derece iyi kopyaladığını merak ediyorsanız audiobox.metademolab.com adresinden deneyebilirsiniz

Audiobox, ses verilerinin kötüye kullanılmasına karşı önlem aldı

 Bu, Meta’nın elinden çıkan AI teknoloji harikalarından biri gibi görünse de, ses klonlamanın, özellikle de deepfake videolarının potansiyel olarak kötüye kullanılması tehlikesi söz konusu. Endişeleri gidermek için Meta, Audiobox’ta otomatik ses filigranını uyguluyor. Bu özellik, Audiobox ile oluşturulan herhangi bir sesin orijinal kaynağına gidilmesine olanak tanıyor.

Hali hazırda bu araç test aşamasında ve sorunsuz bir şekilde kamu kullanımına sunulması yılbaşından sonraya sarkacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir