Facebook ve Instagram’ın ana şirketi olan Meta, şirket içerisinde düzenlenen bir toplantı düzenledi. Şirket bu toplantıyla beraber yapay zeka odaklı yeni araçlarını duyurdu. Yapay zekanın hayatımıza girişi ve ChatGPT sohbet botunun bir anda popüler olmasıyla beraber şirketlerin bir çoğu, ürünlerini yapay zekaya entegre etmeye başladı

Facebook, WhatsApp ve Instagram uygulamalarının ana şirketi olan Meta, yapay zeka destekli sohbet botu özelliği için çalışmalara başladı. Şirket, Messenger ve WhatsApp için ChatGPT türevi sohbet botlarının yanında yeni özellikler de geliştirmeye odaklanıyor.

WhatsApp ve Instagram’a yapay zeka destekli emoji çıkartmaları geliyor

Bir şirket sözcüsü, Meta’nın kullanıcı fotoğraflarını metin istemleri aracılığıyla değiştirebilen ve mesajlar için emoji çıkartmaları oluşturabilen yeni bir Instagram özelliği getireceklerini açıkladı. Ayrıca buna benzer yapay zeka özellikleri dünyaca ünlü mesajlaşma platformu WhatsApp’ta da yerini alacak.

TikTok da “Tako” isimli yapay zeka asistanını geçen haftalarda Filipinler’de denemeye başladığını açıklamıştı. Kullanıcılar yapay zeka asistanı “Tako” sayesinde izledikleri videolar ile ilgili yapay zekadan bilgi alma şansına sahip olacak.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir