Eskiden Facebook olarak bilinen şirket Meta, Çarşamba günü Microsoft ile müşterilerin Meta’nın Workplace kurumsal sosyal ağ yazılımını Microsoft Teams ile entegre etmelerini sağlayacak bir ortaklık duyurdu.

Entegrasyon, müşterilere Teams uygulamasındaki Workplace içeriğine erişim sağlayacak. Benzer şekilde, kullanıcılar Workplace uygulamasında Teams görüntülü toplantılarını görüntüleyebilecekler.

Meta ve Microsoft güçlerini birleştirdi

Meta ve Microsoft arasındaki ortaklık, kurumsal iletişim yazılımı pazarında rekabet eden iki rakibi bir araya getiriyor. Ancak Workplace ve Teams’in tam örtüşmesi yoktur. Workplace, şirket çapında geniş bağlantılara odaklanırken, Teams, çalışanlar ve doğrudan iş arkadaşları arasındaki anlık iletişime odaklanmaya devam edecek.

Bu entegrasyon için Meta’nın Workplace başkanı Ujjwal Singh, verdiği demeçte “Müşterilerimizin bunu kullanma şekli, müşterilerin rakip özellikleri değil tamamlayıcı özellikleri kullanmasıdır” dedi. “Yalnızca Workplace mağazaları olan müşteriler var ve bir de yalnızca Teams mağazaları olan müşteriler var. Bu gerçekten her ikisini de kullanan müşteriler için.” ifadelerini kullandı.

Meta ilk kez WhatsApp’da ortaya çıktı

Ortaklık özellikle Meta için çok faydalı olabilir. Bildiğiniz üzere Workplace hizmeti, kullanıcılar açısından rakiplerinin çok gerisinde kalıyor. Workplace, Mayıs ayında 7 milyon ücretli aboneye ulaştığını duyurdu. Temmuz ayında Microsoft, Teams ürününün artık 250 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olduğunu duyurmuştu.

Salesforce’a ait Slack, artık kullanıcı rekorları kırmıyor, ancak şirket bu istatistiği en son bildirdiği Eylül 2019’da günlük 12 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu söylemişti. Slack’in ödeme yapan müşteri sayısı Haziran 2021’de yıldan yıla yaklaşık %39 artarak 169.000’e ulaştı. Microsoft, Teams’e ek olarak, Meta’nın Workplace hizmetiyle daha doğrudan rekabet eden kurumsal sosyal ağ yazılımı Yammer’ı da sunuyor.

Ağustos ayında Microsoft, Yammer’ın kullanımının “on milyonlarca aylık aktif kullanıcı” ile yıldan yıla iki katına çıktığını söyledi. Singh, Workplace’in Microsoft’un Office 365, SharePoint, Azure Active Directory, OneDrive ve şimdi Teams ile entegrasyonları olmasına rağmen, Yammer ile entegrasyon olmadığını söylediği açıklamasında “Topluluk, bağlantı, önce insan ve tüm çalışanlara hizmet konusunda sınıfının en iyisi olduğumuzu söyleyebilirim. Ekipler üretkenlik konusunda tartışmasız sınıfının en iyisidir, bu nedenle bu gerçekten sınıfının en iyisi iki ürünün bir çalışan deneyimi sorununu çözmek için bir araya gelmesidir.” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir