Facebook, Whatsapp ve Instagram’ın çatı şirketi Meta, Instagram temelli Twitter rakibi Threads uygulamasını kullanıma sundu.

Meta’nın uzun bir süredir gündemde olan Instagram temelli yeni Twitter’a rakip olacak uygulaması Threads, iOS ve Android işletim sistemleri için çıkış yaptı. Sade bir arayüzle tasarlanan uygulama, Instagram hesabı üzerinden giriş sunuyor ve giriş yapıldığında Instagram’da takip edilen herkesin toplu bir şekilde takip edilmesine imkan sağlıyor.

Meta, Twitter takibi uygulaması Threads’i kullanıma sundu

Meta uygulama hakkında Play Store üzerinde şu açıklamayı yapıyor: “Threads, bugün ilgilendiğiniz konulardan yarın trend olacak konulara kadar her şeyi tartışmak için toplulukların bir araya geldiği yerdir. İlgilendiğiniz şey ne olursa olsun, en sevdiğiniz içerik oluşturucuları ve aynı şeyleri seven diğerlerini takip edip onlarla doğrudan bağlantı kurabilir veya fikirlerinizi, fikirlerinizi ve yaratıcılığınızı dünyayla paylaşmak için kendinize ait sadık bir takipçi kitlesi oluşturabilirsiniz.”

Meta Threads’te şunları yapabileceğinizi söylüyor:

Instagram takipçilerinize erişim sağlayın: Instagram kullanıcı adınız ve doğrulama rozetiniz size özeldir. Instagram üzerinden takip ettiğiniz hesapları topluca takip edebilir ve yeni hesaplar keşfedebilirsiniz. 

Bakış açınızı takipçileriniz ile paylaşın: Düşüncelerinizi ifade etmek için yeni bir konu açın. Burası kendin olabileceğin ve kimin cevap verebileceğini kontrol edebildiğin bir alan. 

Arkadaşlarınız ve sevdiğiniz içerik üreticilerle bağlantı kurun: Harekete geçmek ve tanıdığınız ve sevdiğiniz içerik oluşturucuların yorumlarına, espirilerine ve içgörülerine yanıt verin. Topluluğunuzu keşfedin ve ilgilendiğiniz şeylere değer veren insanlarla bağlantı kurun. 

Görüşmeyi kontrol edin: Ayarlarınızı özelleştirerek içeriğinizi kimlerin görebileceğini, ileti dizilerinizi yanıtlayabileceğini ya da sizdem bahsedebileceğini yönetmek için kontrolleri kullanabilirsiniz. Instagram’dan engellediğiniz kullanıcılar Threads’e taşınacak ve herkesin güvenli ve özgün bir şekilde etkileşimde bulunması için aynı Topluluk Kuralları uygulanıyor. 

Fikir ve ilhamlar bulun: Dizi tavsiyelerinden kariyer tavsiyelerine kadar, sorularınızın yanıtlarını alabilir ya da kitle kaynaklı sohbetlerden düşünce liderlerinden ve sektör uzmanlarından yeni şeyler öğrenmeye devam edin. 

Hiçbir anı kaçırmayın: En son trendlerden ve canlı etkinliklerden haberiniz olsun. İster yeni müzik, film galaları, oyunlar, TV şovları, spor, moda ya da son çıkan ürünler hakkında olsun, favori profilleriniz yeni bir ileti dizisi oluşturduğunda tartışmaları bulun ve hakkında bildirimler alın.

Açık sosyal ağ: Gelecek zamanda daha fazla içerik keşfetmenin ve daha geniş kitlelere ulaşmanın yolları olacak. İnternetin geleceğini şekillendirebileceğine inandığımız açık, birlikte çalışabilir sosyal ağlarda kullanıcıları aramanıza, takip etmenize ve onlarla etkileşimde bulunmanıza imkan sağlayan özellikler getirmeyi planlıyoruz.

Threads yalnızca yedi saat içerisinde 10 milyon indirmeye ulaşmayı başardı. Kullanıcıya tamamen ücretsiz olarak sunuluyor ve Elon Musk’ın Twitter’a getirdiği yeniliklerden şikayetci olan kullanıcılar için büyük bir potansiyele sahip oluyor.  

Yeni uygulamaya karşı herkes iyi yorumlarda bulunmuyor. Bu kişiler arasında Twitter’in kurucusu Jack Dorsey ve Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk da yer alıyor. Threads, aynı Instagram gibi kullanıcılar hakkında bir çok veri topluyor. Musk’ın da destek verdiği bazı mesajarın arasında “Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Meta’nın Twitter rakibi tüm verilerinizi topluyor” ve “Tüm Threads’leriniz bize aittir” yorumları yer alıyor. 

Kullanıcılar Instagram’ın verilerini kullanıldığını bilmesine rağmen milyonlarca kullanıcıya sahip. Bu nedenle bu tarz yorumlar Threads kullanıcılarını çok etkileyecek gibi görünmüyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir