Meta, Threads’in kısa bir zaman evvel duyurulan anahtar sözcük ile arama işlevinin bütün konu başlıkları ile çalışmadığı ortaya çıktı. Uygulama, bazı hassas sözcükler için yapılan aramaları otomatikman engelliyor. Covid ve aşı gibi kelimeler engellenenler listesinin başını çekiyor. Çünkü zamanında bu kelimelere dair birçok yanlış bilgi sunulmuştur.

Bahsi geçen sınırlama, Meta’nın en yeni uygulaması içerisinde birtakım yanlış verilerin yayılmasını önlemek için yapılmıştır. Firma; Koronavirüs, Covid aşıları, Covid-19 gibi kelimelerin büyük bir kısmını terimsel olarak engellemiştir. Mevzu ile alakalı olarak Meta tarafından The Washington Post’a verilen açıklamada sınırlama meselesi de doğrulanmış oldu.

Fakat bu atılımın tamamen geçici olduğu bilgisi de verildi. Threads’in yöneticisi Adam Mosseri de Twitter’da yani X’te yaptığı bir paylaşım içerisinde şirketin son hatalarından ders almaya çalıştığını ifade etti. Meta’nın uzun süreli geçmişi, firmanın Threads’te arama konusunda titiz davranılması için iyi sebepleri olduğunu ortaya koydu.

Instagram araması da birçok kişi tarafından yönlendirme yeteneği konusunda eleştirilmişti. Uygulamanın arama kısmı en çok da 5G ve aşı gibi basit sorgulamalar için engel getirdi. Bunun yanı sıra Meta’nın bundan böyle potansiyel açıdan hassas anahtar kelimeler barındıran bütün aramaları engellemeyi seçeceği söyleniyor. Bu bilgiler kulislerde yayılmaya başladı bile.

Meta Threads’in Bir An Evvel Çıkması Konusunda Aceleci Olmuştu

Meta Threads’in çıkarılması ve geliştirilmesi evrelerinde ne denli aceleci davranıldığı kullanıcılar tarafından bile görülmüştü. Sansür meselesi de bunun en net örneğidir. Uygulama az sayıda Instagram mühendisinin çalışmalara başlangıç yapmasından 4-5 ay sonra kullanıcılara acele bir şekilde aktarılmıştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir