Meta tarafından yapılan açıklamalarda hisse sahiplerine temettü ödemesi yapılacağı belirtildi. Bu açıklama ile 350 milyon hissesi olan CEO Mark Zuckerberg’in alacağı ücret de belli oldu.

Borsada işlem gören şirketlerin yatırımcılarına yaptığı temettü ödemeleri, önemli bir gelir elde edilmesini sağlıyor. Meta tarafından yapılan açıklama ile bunun bir örneği de görüldü. Öyle ki Meta açıklamasında hissedarlara temettü ödemesi yapılacağı belirtildi. Şirkette 350 milyon hisseye sahip olan Meta kurucu ortağı ve CEO’su Mark Zuckerberg temettü ödemesi sayesinde ciddi bir gelirin de sahibi olacak.

Meta Mark Zuckerberg’e 700 Milyon Dolar Ödeyecek

Temettü ödemesi karşılığında CEO Mark Zuckerberg’e yapılacak ödeme 700 milyon dolar olacak. Son dönemlerde hisse değeri artan Meta, sahibi Mark Zuckerberg’i de dünyanın en zengin beşinci kişisi yapmıştı. Temettü ödemesi ile kişisel servetini de arttıracak olan CEO, aynı zamanda diğer hissedarların da kazanmasını sağlayacak. Meta bugüne kadar hiç temettü ödemesi yapmazken yapılacak ödeme şirket için de ilk olacak. Hatırlatmak gerekirse 350 milyon hissesi olmasına rağmen Mark Zuckerberg’in şirketteki payı sadece yüzde 13.

Meta Temettü Dağıtacak! İşte CEO Mark Zuckerberg’in Alacağı Ücret
Meta hisse değerlerinin son 6 aylık performansı

2023 yılı içerisinde yüzde 200 oranında artan hisse değerleri, temettü ödemelerinin de yüksek olmasını sağladı. Mart ayı itibariyle yapılacak temettü ödemelerinin her çeyrekte yapılması da planlamalar arasında. Bu durum hisse değerinin daha da artmasını sağlayabilir. Zira borsa yatırımcıları için temettü ödemeleri yatırımda büyük bir etken. Daha fazla kişinin Meta hisselerine ilgi göstermesi, değer açısından güç yaratabilir. Zira kazanç ve temettü açıklamasının hemen ardından Meta hisselerinde yüzde 11 oranında bir artış kaydedildi. Perşembe günü yapılan açıklamada çeyrek kazançlarının da beklenti üstünde olması şirket için ekstra bir itici güç oldu. Açıklamalara göre şirketin son çeyrekteki kazancı 39 milyar dolara ulaştı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir