Facebook’un ana şirketi Meta, siber casusluktan dolandırıcılığa kadar çeşitli güvenlik tehditleriyle mücadele ediyor.

Facebook’un ana şirketi Meta, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra internet özgürlüğüne ve bilgiye erişime yönelik saldırıların “açıkça yoğunlaştığını” duyurdu.

Sosyal medya devi, yılın ilk üç ayında, kendi ülkelerindeki insanların diğer insanların hesaplarına girerek, sahte haber kampanyaları yürüterek ve eleştirmenleri susturarak içeriden gelen tehditlerde büyük bir artış olduğunu bildirdi.

Meta, bugün yayınladığı üç aylık raporunda bu siber güvenlik tehdidini özetliyor. Şirketin küresel ilişkilerini yöneten Nick Clegg, düzenlediği basın toplantısında Meta’nın hükümet medya propagandası, kampanya ve siber casuslukla mücadele ettiğini söyledi. Clegg, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Rus hükûmetine ait kaynaklardan gelen yanlış bilgileri ele almak için şu anda ek adımları ve yöntemleri aktif olarak gözden geçiriyoruz.” 

Meta siber suçla mücadele etmeye çalışıyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi sosyal medya şirketleri için sorun yarattı. Facebook, devlet tarafından işletilen Rus medya içeriğini platformundan kazımaya başladıktan sonra Rusya, Facebook’a ve fotoğraf ve video hizmeti Instagram’a erişimi engelledi. Rusya’nın soruşturma komisyonu, şirketin Rus davetsiz misafirlere yönelik şiddet eylemlerine geçici olarak izin vereceğini açıklamasının ardından Meta hakkında cezai işlem başlattı. Davanın durumu sorulduğunda Meta, yasal süreç hakkında yorum yapamayacağını söyledi.

Rusya Meta’yı örgüt ilan etti

Meta, sahte hesaplar ve bilgisayar korsanlarının yanı sıra Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle ilgili bir dolandırıcılığa da bulaşıyor. Bu dolandırıcılar, canlı güncellemeler yayınlıyormuş gibi yapmak için Ukrayna’da canlı oyun videoları yayınlıyor ve diğer insanların videolarını tekrar tekrar yayınlıyor. Kullanıcılar, diğer insanları aldatmak için çeşitli web sitelerine ve ürünlere yeniden adlandırılır. Meta, savaşın başlangıcından bu yana bu tür on binlerce Facebook hesabı, sayfası ve grubunun araştırıldığını ve kaldırıldığını bildirdi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir