Meta Quest 3 ayarlarını yeniden yapılandırmak isteyenler Meta Quest 3  fabrika ayarlarına sıfırlama yapabilir. Böylece cihaz kutudan çıkmış ilk haline döndürülecek ve ayarların yeniden yapılması istenecektir. Peki Meta Quest 3 fabrika ayarlarına nasıl sıfırlanır? İşte tüm detaylar.

Meta Quest 3,kullanıcılara sunduğu farklı bir deneyim ile giderek daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor.  ancak yaygın bir kullanımı olmadığından dolayı Meta Quest 3 ayarlarının yapılandırılması ya da Meta Quest 3 fabrika ayarlarına sıfırlama işlemlerinde kullanıcılar zorluk yaşayabiliyor.

Meta Quest 3 Sıfırlanınca Ne Olur?

Meta Quest 3 sıfırlama işlemleri yapıldığında çoğu kullanıcı satın alınan oyun ve içeriklerin silineceğini düşünür. Ancak sıfırlama sadece cihazı sıfırlamaktadır. Bu nedenle Meta hesabında herhangi bir değişiklik yaşanmamakta, etkinlikler ve satın alınan içerikler aynı şekilde aynı şekilde kalmaktadır. Kullanıcılar bu nedenle sıfırlama yapmadan önce ayarlarını Meta üzerinden eşitleyerek koruma altına alabilir. Ardından sıfırlama işlemleri yapılabilir.

Meta Quest 3 Fabrika Ayarlarına Nasıl Sıfırlanır?
Meta Quest 3 Fabrika Ayarlarına Nasıl Sıfırlanır?

Quest 3’ü Fabrika Ayarlarına Sıfırlama İşlemleri

Gerekli yedekleme işlemlerini yaptıktan sonra direk cihaz üzerinden sıfırlama işlemlerini başlatabilirsiniz.  İşte takip etmeniz gereken adımlar;

  • İlk olarak cihazı kapatın.
  • Ardından cihaz üzerindeki açma kapatma tuşu ile ses azaltma tuşuna aynı anda basın.
  • Önyükleme ekranı gelene kadar basmaya devam edin ve önyükleme ekranı geldiğinde basmayı bırakın.
  • Açılacak menüden fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneğini ses düğmelerini kullanarak seçin. Seçim işlemi için güç tuşuna basın.
  • İşleme onay verin ve son aşamada güç düğmesine bir kez daha basın.

Bu adımları takip ederek sıfırlama işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

Telefon Üzerinden Quest 3 Fabrika Ayarlarına Sıfırlama

Eğer cihaz üzerinden sıfırlama yapamazsanız mobil cihaz üzerinden işlem yapabilirsiniz. Bunun için takip etmeniz gereken adımlar şöyle;

  • Mobil cihazınızda Meta Quest uygulamasına giriş yapın.
  • Menü > Cihazlar adımlarını takip ederek cihazınızı seçin.
  • Ayarlar > Gelişmiş ayarlar adımlarını takip ederek fabrika ayarlarına sıfırlama seçimi yapın.
  • Ardından sıfırlama işlemleri için onay verin.

Bu adımları takip ederek yapacağınız sıfırlama işlemleri sonrasında sıfırdan Meta Quest 3 kullanmaya başlayabilirsiniz. İsterseniz önceki içeriklerinizi Meta üzerinden yedekleyebilir isterseniz de sıfırdan kurulum yaparak yeni hesaplarınızı oluşturabilirsiniz. Özellikle ikinci el Meta Quest 3 satın alındığı takdirde belirtilen iki yoldan birisi seçilerek sıfırlama yapılmalıdır.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir