Daha önce Facebook olan Meta, 31 Ocak’ta ABD ofislerini tamamen yeniden açacağını ve çalışanlarına ofise dönüşlerini üç ila beş ay erteleme seçeneği sunacağını duyurdu.

Sosyal medya devi Salı günü yaptığı açıklamada, “ofis erteleme programının” çalışanlarına ofise dönme konusunda esneklik sağlamak için tasarlandığını söyledi. Ağustos ayında Meta, Covid-19 ile ilgili devam eden endişeler nedeniyle ABD çalışanlarını ofislerine iade etme planını Ocak 2022’ye kadar ertelemeyi planladığını söyledi. Meta’nın insan kaynakları başkan yardımcısı Janelle Gale yaptığı açıklamada, Meta’nın bazı personelin geri dönmeye hazır olmadığını bildiğini söyledi.

Gale, “Ocak ayında geri dönmek isteyenler için sağlık ve güvenliğe öncelik vermeye devam eden canlı bir ofis deneyimi sunmayı dört gözle bekliyoruz. Bazılarının geri dönmeye pek hazır olmadığını da biliyoruz. Çalışanlarımızın çalıştıkları yer hakkında bilinçli kararlar verebilmeleri için kendileri için en iyi olanı seçmek için çeşitli seçenekler sunmaya devam ediyoruz.” dedi.

Meta, bazı personelin işlerini ofis dışında yapmaları mümkünse, tam zamanlı olarak uzaktan çalışmayı talep edebileceklerini söyledi.

Şirket, “Ofise geri dönme yaklaşımımızı yönlendiren şey, tarihler değil, verilerdir” dedi.

Yeni varyantlara uyarlama Omicron Covid-19 varyantı hızla yayılmaya devam ederken, dünyanın dört bir yanındaki şirketler işe dönüş stratejilerini yeniden düşünmek zorunda kalıyor. Google geçen hafta, Ocak ayındaki ofisine dönüş planını küresel olarak süresiz olarak ertelediğini söyledi.

Şirketin güvenlik başkan yardımcısı Chris Rackow, tam zamanlı çalışanlara gönderdiği e-postada, ABD ofislerinin güvenli bir şekilde “istikrarlı, uzun vadeli bir çalışma ortamına” ne zaman dönebileceğini değerlendirmek için yeni yılı bekleyeceğini yazdı. E-postasında, ABD lokasyonlarından hiçbirinin 10 Ocak’ta planlandığı gibi hibrit çalışma yetkisini kabul etmeyeceği belirtildi. Meta daha önce, sıkı aşılama ve maske gereklilikleriyle çalışanlarını Ekim ayında ofislerine döndürmeyi hedeflemişti ancak bu planlar rafa kaldırılmıştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir