Facebook ve Instagram’ın sahibi şirket Meta kısa bir süre önce sosyal ağlara NFT desteği getirmişti. Uygulamalara getirilen bu yenilik fazla uzun sürmedi. Meta Facebook ve Instagram’da NFT desteğini kaldıracağını açıkladı.

Geçtiğimiz sene şirket CEO’su Zuckerberg’un açıklamasında iş gücünde %13 oranında azalmaya gidilerek 11 binden fazla çalışanın işine son verileceğini belirtmişti. Açıklamanın ardından binlerce kişiyi işten çıkaran şirket, işten çıkarmaların yanında birçok projeyide sonlandırdı. Mark Zuckerberg daha önceki konuşmalarında “şirketin daha verimli hale gelmesi gerektiğine ve  2023 yılının şirket açısından  “verimlilik yılı”  olacağını belirtmişti. Yapılan bu açıklamalardan sonra gelen  NFT hamlesi ise  kullanıcıları şaşırtmadı.

Şirket yeni yöntemler arayışında

Şirketin  ticaret ve finans teknolojileri baş yöneticisi Stephane Kasriel,  konuyla ilgili attığı tweet ile açıklamada bulundu 

“NFT’lere olan desteğimizi sonlandırırken; içerik yapımcılarını, kişileri ve işletmeleri desteklemek için yeni yöntemlere odaklanıyoruz. Hem bugün hem de metaverse’te uygulamalarımızda içerik oluşturucuları, insanları ve işletmeleri desteklemek için geliştirmeye devam ettiğimiz ürünlere uygulayabileceğimiz çok şey öğrendik.”

Stephane Kasriel açıklamalarına ek olarak Reels için ücretlendirme fırsatlarına ve Şirket genelinde mesajla ödeme seçenekleri üzerinde odaklanacaklarının bilgisini verdi.

Meta NFT desteğini neden geri çekti?

Şirket NTF desteği için alınan kararın nedeniyle ilgili bir açıklamada bulunmadı. Ancak CEO Zuckerberg geçtiğimiz yıl SXSW’da  Instagram’ın NFT desteği için çalıştığı ve şirketin metaverse planları için önemli bir yeri olduğunu söylemişti. Meta NFT desteği geçtiğimiz kasım ayında büyük oranda genişletilmişti. Aradan geçen zamanla birlikte şirkette yaşanan değişim, NFT desteğine de yansımış görünüyor.

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir