Eski adıyla Facebook şimdiki adıyla Meta, BeReal benzeri bir uygulama üzerinde çalışıyor ve şimdiden görüntüleri sızdırılmış durumda.

Sosyal Medya Danışmanı ve Endüstri Analisti Matt Navarra, metanın “Roll Call” olarak adlandırılan özelliğini Twitter’dan inceledi. Meta’nın Bağımsız yeni bir uygulama yerine, mevcut Messenger uygulamasında bir özellik olarak kullanılacağı belirtiyor.

Roll Call uygulaması BeReal’a ne kadar benziyor?

Paylaşılan görsellerdeki Açıklamalarda, özellikler neredeyse tamamen BeReal’e benziyor. BeReal kullanımı kabaca bir arkadaşınız video ya da fotoğraf gönderdikten sonra, sohbetindeki diğer herkes bilgilendirilecek ve bunu görüntülemek için kendi fotoğraf veya videolarıyla yanıt vermeleri gerekir.

rollcall

Meta, bu özelliği kullanıcıların bir grup sohbetinde herkesin neler yaptığını görmeleri için yeni bir yol olarak görüyor. Bunun için, özelliğin, insanların arkadaşları ve aileleri ile gerçek anları paylaşmalarına yardımcı olmak için tasarlandığını söylüyor ki bu da BeReal’ın arkasındaki bir fikir olduğu söylenebilir.

Kullanıcılardan rastgele bir zamanda resim paylaşmalarının istendiği BeReal’in aksine, Messenger’ın yeni özelliği kullanıcılardan otomatik olarak içerik göndermelerini istemeyecek. Bunun yerine, kullanıcılar herhangi bir zamanda bir grup sohbetinde bir içerik dizisi başlatmayı seçebilir. Örneğin, “bana bugün yediğin herhangi bir şeyi göster” diyen bir bilgi istemi oluşturabilirsiniz ve grup sohbetindeki diğer katılımcılar yemeğinin resimlerini veya videolarını kullanarak yanıt verebilir.

Roll Call ne zaman çıkacak?

Özellik hala dahili bir prototip olduğu göz önüne alındığında, Meta’nın bu özelliği ne zaman kullanıcılarına sunmayı planladığı veya planlayıp planlamadığı bilinmiyor. Ayrıca prototipteki durum değişken yani bitmiş özellik şu ankinden farklı görünebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir