Kullanıcıların yoğun olarak kullandığı Meta’nın geliştirdiği Messenger’a yeni özelliklerin geleceği Meta tarafından duyuruldu. Meta geçtiğimiz aylarda Instagram direkt mesajları (DM) Messenger’a entegre etmişti.  

Günümüzde en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan Messenger, artık uçtan uca şifrelenmiş bir şekilde mesaj gönderilebiliyor. Güvenlik önlemlerini arttıran Messenger’a daha birçok yeni özellikte eklendi. Metanın yayınladığı bu güncelleme ile yeni özelliklerin içeriği bakıldığı zaman sohbet temaların değiştirebilme özelliği ile daha kişiselleştirilebilir hal alırken güvenli bir messenger için ise uçtan uca şifreleme özelliğinin geldiğini görebiliyoruz. Uygulama, güvenlik ve kişiselleştirme ile ön plana çıktığı görülüyor.

meta messenger icin yeni ozellikler yolda

Meta Messenger uygulamasının yeni özellikleri 

  • Sohbet Temaları 

Dikkat çeken ilk özellik artık kişiselleştirilebilir sohbet temaları oluyor, bu temalar sayesinde sohbetleriniz sizin için daha kişisel hale gelebilecek. Uçtan uca şifrelenmiş mesajlar için statik renk ve gradyan temaları seçilebilir olacak 

  • Grup Profil Fotoğrafları

Messenger kullanıcıları grup profil fotoğraflarını farklı gruplarda istedikleri gibi seçebilecekler. 

  • Android Uygulaması İçin Pop-up Baloncuk

Kullanıcılar tarafından diğer uygulamalarda sevilerek kullanılan pop-up sohbet baloncuğu artık Messenger’da kullanabilecek böylelikle uygulamaya girmeden sohbet edilebilecek. 

  • .Bağlantı Önizleme 

Sohbet esnasında atılan herhangi bir linke tıklamadan önce bir Messenger uygulaması bir önizleme sunuyor böylelikle linke girmeden bağlantı içeriğini önizleme olarak görebiliyorsunuz. 

  • Çevrim içi Durumu 

İnsanların sizinle ne zaman iletişime geçeceği konusunda yardımcı olacak bu özellik insanların sizin ulaşabilir olduğunuzu gösteren bir panel yer alacak. Gizliliğinizden endişe ediyorsanız bu özelliği kapatabilirsiniz. 

  • Özel Sohbet Emojileri 

Messenger kullanıcıları artık uçtan uca şifrelenmiş mesajlar da kullandıkları emojileri istedikleri gibi özelleştirme yapabilecekler. 

Meta, bu özelliklerin kullanıcıları yavaş bir şekilde test edilerek dağıtılacağını açıkladı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir