Meta bugün 2022’nin ilk çeyreği için toplam gelirini ve net karını açıkladı.

Şirketin kazanç ve kazançlar konusunda olumsuz bir görünüm yayınlamasına rağmen, yatırımcılar Meta’nın hissesine akın etti. Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi Meta, bugün Ocak-Mart 2022 dönemi mali raporunu yayınladı. Ortak raporda, bir önceki yıla göre Facebook kullanıcılarının ve gelirlerinin artması gibi olumlu haberler, gelir artışı açısından ise kötü bir durum oluşturuyor.

Meta son çeyrek raporunu açıkladı

Meta, 2022 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %6,6 artışla 27,9 milyar dolar toplam ciro elde ettiklerini açıkladı. Bu büyüme oranı ile şirket, 2012’deki halka arzından bu yana en yavaş gelir artışını kaydetti. Şirketin net geliri yıllık %21 düşüşle 7.5 milyar dolara geriledi. 2021’in bu ilk çeyreği için net kazanç 9,5 milyar dolardı.

Meta verilerine göre Facebook kullanıcı sayısında artış yaşandı

Öte yandan Meta, Facebook sosyal paylaşım platformunun günlük ve aylık aktif kullanıcı sayısının arttığını bildirdi. Sonuç olarak, Facebook’ta günlük aktif kullanıcı sayısı Ocak ve Mart ayları arasında yıllık bazda %4 artarak 1,96 milyara ulaştı. Aylık aktif kullanıcı sayısı ise %3 artarak 2,94 milyara ulaştı.

Meta, 2012’den bu yana en düşük büyüme oranını kaydetmesine ve net kârda yıllık %21 düşüş kaydetmesine rağmen, raporun ardından Meta’nın değeri arttı. Duyuru öncesinde 175$ seviyesinde olan meta hissesi, duyuru ile birlikte 200$’ı geçti ve 207$ civarında işlem görmeye başladı. Hisselerin değeri neredeyse %20 arttı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir