Meta’nın pazartesi akşamı yayınladığı bir Bloomberg News raporuna göre, binlerce çalışanı etkileyebilecek yeni bir işten çıkarma turuna çıkacak.

İşten çıkarmalar bu hafta başlayabilir ve Kasım ayında açıklanan büyük bir maliyet azaltma planının bir parçası olarak işten çıkarılan Meta çalışanlarının %13’üne ek olarak ek bir işten çıkarma turunu temsil edebilir.

Meta Roll Call

Bir Meta sözcüsü rapor hakkında CNBC’ye yorum yapmayı reddetti

Meta CEO’su Mark Zuckerberg daha önce sosyal ağ devinin bu yıl şirketin maliyetlerini düşürmeye yönelik çabalara odaklanacağını belirtmiş ve 2023’ü “Verimlilik Yılı” olarak lanse etmişti. Şubat ayında analistlere verdiği demeçte Meta’nın “performans göstermeyen ya da artık çok önemli olmayan projeleri kesmeye” odaklandığını ve “kararları daha hızlı almak için orta yönetim katmanlarını kaldırmayı” planladığını söyledi.

Maliyet azaltma çabaları, dördüncü çeyrekte maliyet ve giderlerinin yıldan yıla %22 artışla 25,8 milyar dolara yükseldiğini ve toplam satışların %4 düşüşle 32 milyar dolara gerilediğini açıklayan tüketici teknolojisi şirketi için zorlu bir zamanda geldi.

Meta’nın temel çevrim içi reklamcılık projeleri, zorlu dijital reklamcılık pazarı, Apple’ın 2021 iOS gizlilik güncellemesinin kalıcı etkileri ve ByteDance’ın sahip olduğu TikTok’un artan rekabeti gibi faktörler nedeniyle engellerle karşılaşmaya devam ediyor.

Bu arada şirket, Meta’nın ana akım bilişim için bir sonraki sınırı temsil edebileceğine inandığı Metaverse’ı geliştirmek için yoğun bir şekilde yatırım yapmaya devam ediyor. Şirketin, Metaverse için gerekli sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini oluşturmakla görevli Reality Labs bölümü, dördüncü çeyrekte 727 milyon dolar gelir elde etti, ancak aynı zamanda 4,28 milyar dolar işletme zararına uğradı.

Zuckerberg, şirketin daha önce açıkladığı maliyet azaltma planları için “sorumluluk alacağını” söyledi ve işten çıkarmaları “son çare” olarak gördüğünü söyledi.

Zuckerberg geçtiğimiz sonbaharda Meta işten çıkarmaları duyurduğunda “Verimliliğimizi arttırmak için ekipleri yeniden yapılandırıyoruz” demişti. “Ancak bu önlemler tek başına giderlerimizi gelir artışımızla uyumlu hale getirmeyecek, bu yüzden insanları işten çıkarmak gibi zor bir karar da aldım.” dedi.

Güncel gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz, takipte kalın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir