Dünyanın her yerinde hissedilen ekonomik sorunlar, şirketlerin hacimlerini küçültmesine neden oldu. Hatta şirketler halen çeşitli sorunlar sebebiyle küçülmeye devam ediyor. 

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen Twitter, Elon Musk’ın satın almasının ardından pek çok değişimle gündeme gelmeye devam ediyor. Yeni çalışmalar kapsamında Twitter, çalışanların çoğuyla yollarını ayırma kararı almıştı. Twitter’ın ardından Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın çatı şirketi Meta’da toplu bir şekilde işten çıkarma yapma kararı aldı. 

Meta, toplu işten çıkarma yapıyor

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi Meta hakkında bir süredir, işten çıkarma yapacağı iddia edilmişti. Meta’nın iş hacmini küçültmeye devam edeceği ve bu doğrultuda işten çıkarmalar Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından onaylandı. Kısa bir süre önce aktarıldığı üzere Meta’nın dünyayı saran ekonomik kriz nedeniyle yaşanan zorlukları azaltmak nedeniyle çalışanlarının bir kısmını işten çıkaracağı belirtildi. Konu ile ilgili bilgisi olan kişilere göre Meta’nın bu işten çıkarma planları teknoloji şirketleri arasından bu yılın en büyük ve zorlu işten çıkarması olacak. 

Meta’nın bu şekilde bir karar almasındaki temel sebep, şirketin gelirlerinin her geçen düşmesi ve mevcut ekonomik şartlar olarak belirtildi. İşten çıkarmalar karşısında, işten çıkarılan çalışanlara kıdem tazminatı olarak en az dört aylık maaş verilecek. Son olarak şunu da eklemek gerekirse, Meta’nın dünya genelinde 87.000’in üzerinde çalışanı vardır. Meta’nın, kaç kişiyi işten çıkaracağı henüz belli  değil ancak bugün açıklanması bekleniyor.

Google, Web3 alanında gelişmeye çalışıyor!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir