İnstagram, Whatsapp ve Facebook’un sahibi Meta, gençlerin yaşlarına uygun deneyim sunmak amacıyla getirdiği yeni korumalar kapsamında, uygulamalarında daha fazla içerik gizliyeceğini duyurdu. Meta’dan yapılan açıklamada, uygulamalarda yaşlarına uygun ve daha güvenli deneyimler yaşamasının istediği belirtildi. 

Gençleri ve ebeveynleri desteklemek için 30 dan fazla kaynak ve araç geliştirildiği ve kuralları ihlal eden ve hassas olarak görülebilecek içeriklere yönelik teknolojiler için 10 yılı aşkın çalışıldığı aktarılan açıklamalarda, gençlerin Facebook ve İnstagram da gördüğü içerik türlerine ek korumalar getirildiği belirtildi.

Açıklamalarda gençler için platformları yaşa uygun hale getirmeye yardımcı olmak amacıyla düzenli bir şekilde Ergen Gelişimi, Psikolojisi ve Ruh Sağlığı uzmanlarına danışıldığı vurgulandı 

Kullanıcıların kendine zarar verme veya yeme bozuklukları ile mücadeleleriyle ilgili içerik yayınlandığında bununla ilgili uzman kuruluşlarına yönlendirilmeye devam edileceği de aktarıldı. Bunun gibi içeriklerin erişilmesinin zorlaştırıldığı, kullanıcıların bununla ilgili terimleri arattığında sonuçların gizlenmeye başlandığı bildirildi. Bu değişikliklerin şimdilik 18 yaş altındaki gençlere sunulmaya başlanıldığı ilerleyen tarihlerde Facebook ve İnstagram da tamamen geçerli olacağı kaydedildi.

Meta İçerik Önerisi Ayarlarını Güncelledi

Meta İçerik Önerisi Ayarlarını Güncelledi
Meta İçerik Önerisi Ayarlarını Güncelledi

Gençlerin İnstagram ve Facebookta otomatik olarak kısıtlayıcıya yerleştirildiği bildirilen açıklama da bu platformlara yeni katılan gençlere uygulanan bu ayarın uygulamaları halihazırda kullanan gençleri de kapsayacak şekilde genişletildiği belirtildi. Kullanıcılar “ Hassas İçerik Kontrolü” ve ” Azalt” olarak adlandırılan ayarlardan çıkamayacaklar.

İçerik önerisi kontrollerinin kullanıcıların keşfet ve arama gibi sekmelerde potansiyel olarak da hassas içerik hesaplarıyla karşılaşmasının zorlaştırılacağı vurgulandı.

Açıklamalarda söz konusu olan güncellemelerinin ilerleyen tarihlerde tüm kullanıcılara açılacağı duyruldu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir