Instagram, Facebook ve WhatsApp’ın çatı şirketi olan Meta, Birleşik Krallık’tan sonra Türkiye’de kafe açmaya karar verdiğini açıkladı!

Meta bu kez de hastane verilerini kullanma suçlamasıyla karşı karşıya

Son dönemlerde kullanıcıları sosyal medya uygulamaları konusunda bilgilendirmek adına pek çok adım atan Meta’dan bu konuyla ilgili beklenmedik bir hamle geldi. Yaşça büyük kullanıcıların sosyal medya uygulamaları hakkında daha bilinçli hale gelmesi için “Meta Kafe” projesini başlayan şirket bu projenin bir ayağını da Türkiye’ye taşıyor. Ülkemizde Meta Kafe açmaya karar veren şirket konum olarak Datça’yı seçti.

Meta Kafe, Datça Limanı’nda açılacak

Yalan ve asılsız bilgilerle mücadele etmek için bir süredir çaba sarfeden Meta, Datça Belediyesi’yle yeni bir iş birliği yaptıklarını duyurdu. Birleşik Krallık’tan sonra ilk kez ülkemizde gerçekleştirilecek olan proje kapsamında Meta Kate 18-25 Ağustos tarihleri arasında Datça Limanı’nda misafilerini ağırlayacak.

Meta Kafede kişileri bilgilendirmek amaçlı sosyal medya dinamiklerine ve nasıl kullanılması gerektiğine hakim öğretmenler yaşça büyük kullanıcılara ücretsiz eğitim verecekler. Bu etğimde amaçlanan kullanıcıları yalan ve asılsız bilgiler hakkında bilgilendirmek, bu tip bilgilerin tehlikelirini anlatmak ve şüpheli bilgiler karşısında kullanıcıların neler yapması gerektiği hakkında bilinçlendirmek. Gün boyu devam edecek olan eğitimlerde katılımcılara ücretsiz kahve ve çay ikramları da yapılacak.

Meta’nın bu yeni projesi, MediaWise ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi‘yle birlikte gerçekleştirilen çevrim içi dijital medya okuryazarlığı programının bir parçası olma niteliğine sahip. Buna ek olarak projede Teyit ve Doğruluk Payı‘nın da katkıları bulunuyor. Proje kapsamında tüm katılımcılara karşılarına çıkan içerikleri daha bilinçli olarak değerlendirme ve tüketme, doğrulama teknikleri ve alogritmalar hakkında bilgilendirmeler yapılacak.

Sosyal medya platformlarında kötü bilgileri ayırt etme noktasında kullanıcılara ve şirketlere yardımcı olmak için geliştirilen projede günümüzde yayın olan spam ve asılsız haberlerin önüne geçilmesi adına faydalı olacağı düşünülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir