Meta, uzun zamandır personelini ofise geri getirmek için verdiği çabanın karşılığını almış gibi görünüyor. Şirket tarafından Engadget sitesine verilmiş olan bilgiler ışığına göre, ofiste kendisine ait bir masası olan personelin 5 Eylül tarihinden itibaren haftada üç gün ofise gelmesi gerekli olacak. Görevi uzaktan çalışacak şekilde belirlenmiş olan personel ise yine aynı şekilde yani uzaktan çalışmaya devam edebilecek.

Yapılan açıklamada, şirket içinde  “dağıtılmış çalışma” konseptine bağlılığının devamlılığının sürdürüldüğü ve insanların hem evden hem de ofisten çalışarak anlamlı şekilde bir etki yaratabileceği belirtildi. Açıklamada bunun personelin elinden gelenin en iyisini yapacak olmasının yardımcı olan iş birliği ve çalışma kültürünü iyileştirme çabasının bir parçası olduğunun da altı çizilerek belirtildi. Şirket geçtiğimiz yıl içinde geniş ölçekli olarak işten çıkarmalar gerçekleştireceğini açıklarken, bu hibrit çalışma stratejisini de duyurusunu yapmıştı.

Şirket 2020’nin mayıs ayı içinde COVID-19’un kısa sürede bitmeyeceğinin anlaşılmasının üzerine resmi bir şekilde uzaktan çalışma politikasını hayata geçirmişti. 2021’de ofislerini yeniden açmayı planlarına girmiş olan sosyal medya devi, COVID-19’un farklı varyantlarının yayılmasının ardından bu planını da ertelemek zorunda kalmıştı. 2022’nin başlarında ise şirketin sözleşmeli olarak çalışanları ofise dönüş koşullarını protesto ettiği gündeme gelmişti.

Meta Roll Call

Meta ofis zorunluluğu getiren tek şirket değil

Meta çalışanlarının haftanın belli günleri içerisinde ofise gelmesini zorunlu hale getiren tek şirket değil. Aralarında Apple’ın da bulunduğu pek çok şirket, bu şekilde hibrit çalışma takvimlerine geçiş yapmış ve benzer direnişlerle karşı karşıya kalmıştı. Zamanında çalışanları cezbetmek amacı ile uzaktan çalışma seçeneğini öne çıkaran pek çok şirket de pandeminin etkisinin kırılması ile birlikte hibrit bir yaklaşımı benimsemişti.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir