Facebook’un çatı şirketlerinden biri olan Meta önümüzdeki dönemde daha fazla kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. The Financial Times’ın haberine göre; sosyal medya devinde işler yavaşlarken, şirketin bir yandan da iş gücündeki kesinti oranını artırmaya hazırlandığı söyleniyor. 

Meta
Meta

Bu kararın personel performans değerlendirmelerin tamamlanmasından sonra Mart ayı içinde duyurulabileceği belirtiliyor. Şirket kasım ayında küresel çapta iş gücünde yüzde 13 oranında bir kesintiye gitme kararı almış ve 11 bin kişinin işine son vermişti. Şirketin 20 yıllık tarihinde yaşanan bu iş gücü kesintisi, neredeyse her organizasyon ve birimi etkilemişti. 2023 yılında ise sadece yüksek önceliğe sahip az sayıda alanda büyüme gösterceklerini ve bu alanda yatırım yapacaklarını, bazı ekiplerin anlamlı bir şekilde büyüyeceğini ancak diğer ekiplerin aynı durumda kalacaklarını ya da günümüze kıyasla az da olsa küçülmeye gidileceğini duyurmuştu ancak yakın zamanda konuyla ilgili olarak sosyal medya devinden bir açıklama gelmedi. The Financial Times’ın haberinde ise işten çıkarmalar konusunda net bir bilgi verilmiyor.

İşten çıkarmalara giden tek teknoloji şirketi Meta değil

Meta teknoloji dünyasında işten çıkarma kararı alan tek şirket değil. Örneğin, Amazon da önce 10 bin kişiyle yollarını ayıracağını açıklamıştı, ancak daha sonra bu sayı 18 bine kadar çıkmıştı. Apple da harcamalarını yavaşlatarak işe alımların çoğuna ara vermişti. Microsoft, Google ve Spotify gibi önemli teknoloji şirketlerinde de bu tarz adımların atıldığını gördük. Ayrıca Twitter’ın da Elon Musk tarafından alınması sonrası birçok kişi işten çıkarılmıştı.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, 2022’nin kasım ayından önce yaptığı açıklamasında şirketin 2023’ün sonu itibarıyla “biraz daha küçük bir yapılanma” hâline gideceğini belirtmişti. Yeni bir işten çıkarma iddiası, Zuckerberg ve arkadaşlarının bu hedefe ulaşma konusunda kararlı olduğunu gösteriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir