Metaverse’in geleceği üzerine yoğunlaşan Meta şirketi, son dönemde yapay zeka çalışmalarına büyük bir ivme kazandırmış durumda. Özellikle ChatGPT gibi sistemleri ile adından söz ettiren yapay zeka sistemlerine daha fazla yatırım yaparak, Metaverse konseptini aşan bir etki yaratmayı amaçlıyor. Şirket, bu çabaları ile özellikle SeamlessM4T ile dikkat çekiyor.

SeamlessM4T ile çeviriler daha doğal

SeamlessM4T ile çeviriler daha doğal

SeamlessM4T, Ağustos’ta duyurulan gelişmiş bir çeviri modelidir ve yeni çıkan “v2” güncellemesiyle daha yetenekli hale getirilmiştir. Yeni sürümde öne çıkan SeamlessExpressive altyapısı, ses seviyesi, üzüntü ve heyecan gibi duygusal durumları, konuşma hızını ve duraklamaları sesli çevirisine dahil ediyor. Bu sayede çeviriler daha doğal ve gerçekçi hale gelirken, robotik bir yapıdan oldukça uzak bir hale bürünüyor.

SeamlessExpressive altyapısı şu an için , İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Çince dillerine destek vermektedir. “v2” güncellemesiyle beraber öne çıkan bir diğer özellik ise SeamlessStreaming’dir. Bu teknik altyapı, sesli çeviriyi anlık olarak aktararak, kişinin konuşmasını bitirmeden karşı tarafın seçtiği dilde duymasını sağlar. Meta, bu sistemle 2 saniye altında bir gecikmeye ulaştıklarını belirtse de, henüz bu sistemi kullanıcıların kullanımına ne zaman açacakları bilinmemektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir