Google Maps (haritalar) uygulaması, navigasyon dünyasında lider olarak konumlandı. Apple Maps gibi büyük uygulamalar ile rekabet eden Google, navigasyon dünyasının en popüler uygulaması olarak yer alıyor. Amazon, Meta ve Microsoft’un işbirliğiyle geliştirilen yenilikçi ücretsiz navigasyon hizmeti, bu pazarda önemli bir adım atabilir.

Overture Maps, 59 milyon veri sundu

Amazon, Meta ve Microsoft’un üzerinde çalıştığı yeni harita uygulaması Overture Maps kullanıma sunuldu. Harita uygulaması, Google Maps’e alternatif olması için ilk verilerini yayınladı. Uygulama üzerinde 780 milyondan fazla yapı ve 59 milyon bölge kullanıcılara sunuldu.

Microsoft, Meta, Amazon şirketleri, haritalama ve konumlandırma teknolojisi şirketi TomTom’un liderliğinde Overture Maps tasarlandı. Overture Maps başlangıçta açık kaynaklı ve ücretsiz olarak erişime açıldı. Google Maps’in sunduğu ücretli veri paylaşımına kıyasla yeni uygulama verileri geliştiricilere ücretsiz olarak sunuyor.

Meta, Amazon ve Microsoft'un Google rakibi uygulaması Overture Maps çıktı

Overture Maps navigasyon alanında yeni bir dönemin oluşmasına katkı sağlıyor

Overture Maps, kısmen açık kaynaklı bir haritalama projesi olan OpenStreetMap verilerinin üzerine kuruldu. Overture, TomTom ve Esri gibi Avrupa’nın en büyük navigasyon şirketlerinden destek alarak “gezendeki en akıllı harita” olmayı hedefliyor. Bu sayede kullanıcıların Google Maps’e olan bağımlılığını azaltmayı planlıyor.

Tüm geliştiricilere açılan Overture, haritalama konusunda yeni bir dönemin başlamasına katkı sağlayabilir. Bu sayede Microsoft kendi haritalama uygulaması Bing Haritalar uygulamasını da geliştirebilir.

İlk olarak 2022 yılında başlatılan Overture Maps Foundation, ilk açık harita verilerini yayınlayarak bu alanda kendini yeni bir rakip olarak tanıttı.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir