Meta, Messenger hizmetinde oyun konusunda geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Messenger kullanıcıları artık video görüşmeleri sırasında ortak oyun deneyimi yaşayabilecekler. Messenger içinde sağlanan hizmet, ailenizle ya da arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirmek için kullanabilmekte. Yeni özellik, iki kişinin aynı oyunda mücadele etmesini sağlıyor ve iOS ile Android yanında web sürümünde de bulunmakta.

Messenger’da nasıl oyun oynanır?

Messenger'a yeni Oyunlar ve Roll Call Özellikleri

Meta, video görüşmeleri sırasında ortak oyun dönemini 14 farklı ücretsiz oyun ile başlattı. Bu oyunlar için özel bir indirme yapılmasına gerek kalmadan, kullanıcılar Messenger uygulaması üzerinden kolayca erişebiliyorlar. Oyunlara erişmek için kullanıcılar Messenger uygulamasında bir görüntülü arama başlatarak ortadaki grup modu düğmesine dokunuyor ve ardından “Oyna” simgesine dokunarak oyun kitaplığına göz atabiliyorlar.

Meta, Messenger’a oyunları çok uzun zaman önce getirmişti. Şirket, bu yıl da altyapıya daha fazla ücretsiz oyun yüklemek için çalıştıklarını belirtti. Messenger kullanıcıları, video görüşmeleri sırasında ortak oyun deneyimi yaşayarak keyifli vakit geçirebilirler.

Messenger’a Roll Call özelliği geliyor

Roll Call özelliği, Messenger içerisindeki grup sohbetlerini iyileştirmeye ve bir paylaşımın başkalarının anlık paylaşımları ile büyümesini merkeze alıyor. Fotoğraf ve videolar için olan özellik, yapılan bir paylaşımın görülebilmesi için paylaşım yapılması gerekmekte, bu sayede anlık olarak yapılan şeyler kolaylıkla görülüyor. Şirket içerisinde test edilen Roll Call özelliği, ekran görüntüleri bakıldığı zaman oldukça hazır görünüyor ve yakında kullanıma sunulması bekleniyor.

Diğer yandan, Messenger servisini ayrı bir uygulama haline getiren ve ana Facebook uygulamasından ayıran Meta ( eski adıyla Facebook), bu adımından vazgeçiyor. Yakında Messenger tekrardan Facebook uygulamasının içerisine entegre edilecek. Böylece Facebook kullanıcıları, anlık mesajlaşma için mobilde ayrı bir Messenger uygulamasına gerek duymayacaklar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir