Facebook için geliştirilen Messenger, kısa süre içerisinde Lite versiyonuyla da piyasaya sunuldu. Lite sürümleri temel olarak daha hafif, daha az özellikle piyasaya sürüldüğünden dolayı ana uygulamalardan farklar içermektedir. Messenger ve Messenger Lite arasında da benzer şekilde farklar bulunmaktadır. Peki, Messenger ve Messenger Lite arasındaki farklar neler?

Facebook Messenger Lite görüntülü arama nasıl yapılır? 

Messenger ve Messenger Lite farkı ne?

Messenger kurulumunda telefonda 150 MB’lık bir alan kaplarken belek kullanımı 100 MB’a ulaşıyor. Messenger Lite ise bu konuda çok daha cimri durumda. Öyle ki yapılan analizler sonrasında 28 MB gibi bir alan kullanan Messenger Lite, RAM tüketiminde ise 70 MB ile ana uygulamadan ayrılıyor.

Messenger’da kişilerden kameraya oyunlardan botlara kadar pek çok özelliğe erişmek mümkün. Fakat Lite sürümünde bu tip özelliklerin büyük bir bölümü menüler üzerinden kısıtlı bir şekilde erişilebiliyor. Fakat Messenger Lite’nin bu konuda en büyük eksiği görüntülü sohbetin olmaması. Üstelik Lite’de herhangi bir şekilde şifreleme sistemi bulunmuyor.

1 1549696474

Facebook, Messenger için 4 Yeni Uygulama Yayınladı!

📰 Bizi Google News’den takip edin
İlgili uygulamalar

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir