Android kullanıcıları için bir farklı bir seçenek olarak sunulan Meta’nın uygulaması Messenger Lite, 18 Eylül tarihinden sonra kullanılmayacak durumda olacak. 9to5Google’ın bildirmiş olduğu duruma göre uygulamada çıkan uyarıyla birlikte kullanıcılarını ana Messenger uygulamasına yönlendirme yapacağı uyarı gösterecek. Daha önce uygulamayı telefonunda bulundurmayan ve indirilmemiş olanlar için Google Play üzerinden indirilebilir durumda değil.

Meta,TechCrunch’a yapmış olduğu açıklamada şu sözleri ile kapanışı doğruladı.

“21 Ağustos’tan itibaren, Android için Messenger Lite uygulamasını kullanan kişiler, Messenger veya FB Lite üzerinden mesaj gönderip almak üzere yönlendirilecek.” şeklinde ifaedeleri kullandı.

Messenger kaybolan mesajın ekran görüntüsü alındığında uyaracak

Messenger Eylül sonunda SMS uygulaması olarak kullanılmayacak

Hemen öncesinde, Android platformunda önemli bir Messenger değişikliği daha yaşandı. Bu ayın başlarında, Meta (eski adıyla Facebook), Messenger’ın Android sürümünün, Eylül sonrasında artık varsayılan SMS uygulaması olarak kullanılamayacağını duyurdu.

Meta’nın almış olduğu bu karar ile, hafif sürümün gereksiz olarak görüldüğü veya ana Messenger uygulamasına karşı daha fazla odaklanmak istediği anlamı çıkarılabilir. Uygulamanın kapanışının sonucunda, kullanıcılar için ne türde bir değişiklerle karşılaşacağı henüz belli duruma değil. Fakat, bu değişiklikle beraber Meta’nın Messenger platformunda çok daha fazla ve farklı şekilde değişiklik yapma düşüncesinde olduğuna da işaret ediyor olabilir. Bu gelişme, Meta’nın Messenger uygulamalarının ilerleyen dönemde hangi yönde ilerleyeceği konusunda daha fazla spekülasyona neden oluyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir