Alman otomotiv markası Mercedes-Benz, popüler sosyal medya platformu TikTok’u araçlarına entegre etmek için çalışmalara başladı. 

tiktok2

Alman otomotiv markası Mercedes-Benz, popüler sosyal medya platformu olan TikTok’u araçlarına entegre etmeye hazırlanıyor. Bu hamle ile beraber platformu araçlarına entegre eden ilk marka Mercedes-Benz oldu. 

En son raporlara göre, 2023 sonbaharında yeni Mercedes-Benz E Serisi piyasaya sürülecek ve yeni gelen bu sürümünde TikTok olacak. Araçtaki MBUX bilgi-eğlence sisteminin güncellenmiş versiyonu, tüm gösterge panosunu kaplayan bir şekilde “süper ekrana” sahip olacak, sürücülerin ve yolcuların TikTok ve Zoom gibi uygulamalara giriş yapması ile birlikte Angry Birds gibi oyunlar oynaması sağlanacak. Ayrıca sürücülerin araç park halindeyken bile TikTok uygulamasına girip video izleyebilmelerine olanak sağlayacak. 

TikTok’un popülerliği satışları arttırabilir

Mercedes-Benz CEO’su Ola Kallenius, şirketin bu uygulamalarını her pazarda ve bölgede en popüler olanı seçtiklerini belirtti. TikTok’un dahil edilmesi ile birlikte uygulamanın Çin pazarında popüler olması bu bölgede ilgi gördü. Bu pazar da uygulamanın popülerliği bilindiği için birçok kişi tarafından dikkatin kolaylıkla çekilebileceği düşünülüyor.

Yolcular, ekranın hemen önünde bulunan ekranın bir kısmına erişebilecek ve TikTok’taki içeriğin keyfini sürebilecekler. Sürücü izleme sistemi, sürücünün nereye baktığını takip ederek sürüş sırasında dikkatlerin dağılmamasını sağlıyor. 

Mercedes-Benz, üçüncü taraf uygulamaların bilgi-eğlence sistemine daha kolay entegre edilebilmesi için yeni bir yazılım mimarisi oluşturdu. Otomobil üreticisi ayrıca Mercedes me uygulaması ile erişilebilen yeni bir uygulama mağazası geliştirdi. Kablosuz yazılım güncellemeleri ile gelecekte araca daha fazla uygulamaların eklenmesi sağlanacak. Kullanıcı kolaylığı her zamankinden daha fazla ön planda tutulmaya çalışılıyor.  

Ayrıca Mercedes-Benz, 2030 yılına kadar 10 bin elektrikli araç şarj istasyonu kurmayı hedeflediğini açıkladı. Şarj ağını kurmaya ABD ve Kanada’dan başlayacağını belirterek Çin ve Avrupa’ya yayılmayı planlıyor. Şirket, istasyonlarda yer alan cihazların herkese açık olacağını belirtti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir