Mercedes Benz 140 bin aracı geri çağırma için hazırlıklara başladı. Şirket, araç kullanıcılarına mail üzerinden bilgilendirme yaptı.

Dünyanın önde gelen otomobil şirketlerinden birisi olan Mercedes Benz, araçlarında meydana gelen hatalar nedeniyle yeni bir geri çağırma programına hazırlanıyor.  Gelen ilk bilgilere göre 140 bin araçta yaşanan bu hatalar, araçların merkezlerde yapılacak onarımlarıyla giderilecek.

Mercedes Benz’den resmi açıklama

Şirket tarafından yapılan resmi açıklamalarda, 140 bin araç için geri çağırmanın yapılacağı ve araçlardaki arka kamera açıklama problemlerinin giderileceği belirtildi. Yapıllan ilk tespitlere göre arızaya neden olan durum gevşek topraklama kabloları. Mercedes Benz merkezlerinde yapılacak değişimler sonrasında araçlardaki arka kamera problemleri ortadan kaldırılacak ve araç sahipleri ücretsiz bir şekilde bu sorunu giderebilecek.

Hangi Mercedes Benz modeller çağırılacak?

Geri görüş kamerasında yaşanan arızadan şu anda 2020 ile 2021 yılları arasında üretimi yapılan modeller etkilenmiş durumda. Ancak model konusunda çeşitlilik oldukça fazla. Geri çağırma kapsamında; CLA Serisi, GLE/GLS Serisi, A Serisi, C Serisi, E Serisi, E Serisi Coupe/Cabrio, GLA/GLB Serisi, GLC Serisi, CLS Serisi ve EQC otomobilleri sahiplerine erişim sağlanıyor.

Açıklamalara göre mevcut arızdan etkilenen modele sahip bir araç sahibi, merkezlere giderek değişiklik yaptırabilecek. Araç beyinleri üzerinden yapılacak yenileme çalışmalarında sorunun giderilmesi mümkün olurken bazı araçlarda yolcu koltuğu altında bulunan 48V topraklama kablosunun da onarılacağı belirtildi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir