Microsoft, Nintendo ve Ubisoft gibi dev sektörler E3 2023 etkinliğine katılmayacaklarını duyurduktan sonra organizasyon tamamen iptal edildi.

Oyun sektörünün öncülerinden olan Microsoft, Nintendo ve Ubisoft gibi firmalar, iptal edilmeden daha önce E3 2023 organizasyonuna katılmayacaklarını açıklamıştı. Bugün ise etkinlik tamamen iptal edildi.

 IGN’den yapılan açıklamaya göre, Entertainment Software Association (ESA) üyelerine, etkinliğin “sevilen bir marka ve organizasyon” olmayı sürdüreceğini ancak E3 2023 için yapılan planlarının, “oyun sektörünün büyüklüğünü, gücünü ve etkisini sergileyebilecek şekilde gerçekleştirmek için yeterli ilgiyi toplayamadığını” söyledi.

E3 2023’ün iptal edilme nedeni açıklandı

ESA tarafından edinilen bilgilere göre, “Bu zor süreçte karar alırken, bizim ve iş ortaklarımızın bu etkinlik için harcadığı çabayı ve emeği düşünmek zorundaydık. Ancak sektör için ve E3 için doğru olanı yapmalıyız. İlgili şirketlerin oynanabilir demolar hazırlayamayacaklarını ve E3’te bu yaz yer almanın üstesinden gelemeyeceklerini kaynak sebeplerden oluşan sorunlarını ve yaşadıklarını anlayışla karşılıyoruz. E3 2023’e katılmayı taahhüt edenler için, hak ettiğiniz ve ReedPop etkinlik deneyimlerinden beklediğiniz gösteriyi sunamayacağımız için üzgünüz.” açıklamalarında bulundu.

Etkinlik, Los Angeles’ta 13-16 tarihleri arasında düzenlenecekti. 2019’dan bu yana düzenlenen ilk yüz yüze E3 etkinliği olacaktı.

Etkinlik iptal edilmiş olsa da bu oyun dünyası için yeni gelişmelerin olmayacağı anlamına gelmiyor haziran ayında birçok yeni haber duymaya devam edebiliriz. Ubisoft, aynı dönemde kendi etkinliğini yapacağını söylemişti. Nintendo ve PlayStation da genellikle yazın başlarında kendi dijital etkinliklerini gerçekleştiriyor. Microsoft, E3’ün dijital gösterisinde bulunacağına dair söz vermişti ve E3 etkinliğinin iptal edilmesine rağmen hâlâ duyurular yapabilir. Tabii ki, 8 Haziran’da Los Angeles’ta düzenlenecek olan, Geoff Keighley’nin Summer Game Fest’i de gözden çıkarmamak gerekiyor. Şimdi bu etkinliğin en büyük rakibi de ortadan kalkmış oldu.

Selçuk Üniversitesi İşletme Bölümü 4. Sınıf

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir