Antivirüs ve bilgisayar güvenliği ile ilgili yazılımlar ile ilgilenen McAfee, geçmiş satışlarının her birini geride bırakacak bir rekor fiaya satıldı. 

Güvenlik yazılım şirketi olarak gören yapan McAfee 1987 yılında John McAfee tarafından kuruldu. Bilgisayar ve antivirüs programlarıyla adından söz ettiren bu kuruluş, 2010 yılında Intel‘e 7.68 milyar dolara satıldı. McAfee adını kullanımdan kaldırdığını ve Intel Security şeklinde yeniden markalaştırdığını aktardı. Daha sonra ise McAfee, halka açık bir şekilde borsaya geri döndü. Temmuz ayı içerisinde yapmış olduğu açıklamadaysa, şirketin girişimle ilgili olan alanlarının özel sermaye şirketi olarak hizmet veren Symphony Technology Group‘a 4 milyar dolara satıldığını söyledi. Daha sonrasında ise, artık tamamen tüketici siber güvenliğinde yoluna devam etmek istediğini dile getirdi. Kurulduğu ilk günden bu yana gelişerek büyümeye devam eden şirket, dudak uçuklatıcı satış rakamı ile adından söz ettirmeyi başardı. 

McAfee, 14 milyar dolar karşılığında satıldı

McAfee bugün yapmış olduğu açıklama ile beraber, Permira Advisers ve Crosspoint Capital ortaklı Advent International şirketine 14 milyar dolara satıldığını belirtti. Yapılan anlaşma kapsamında, 2022’nin ilk iki çeyreği içerisinde şirketin el değiştirilmesine karar verildiği dile getirildi. Pek çok kişi şirketin, Intel ve Symphony Technology Group’la yapmış olduğu anlaşmaların ardından büyük ölçüde kan kaybettiğini düşünüyordu. Fakat yapılan son satış ile beraber McAfee herkesi adeta ters köşe yapmayı başardı. yatırım uzmanı olarak görev yapanlar, bu görüşe katılarak, şirketin geçmiş satışları ile beraber elde ettiği karın, 20 milyar doları aştığı belirtiyor. 

4 7

Şirketin kurucusu John McAfee, kripto para dolandırıcılığıda mı yer aldı?

1987’de McAfee Associates yazılım şirketini kuran John McAfee, 1994 yılında istifasını verene kadar ilk ticari antivirüs yazılım şirketinin yaratıcısı olarak adından söz ettiriyordu. Daha sonraki süreçlerde ise McAfee’nin kişisel serveti 2007-2008 finansal krizinde herhangi bir zarar etmeden önce 100 milyon dolarla zirveye çıktı. Son yıllar içerisinde yaşadığı zarar telafi etmeye çalışarak kripto paralar ile yakından ilgilenen McAfee, 11 Nisan 2020’de Proof of Stake algoritmasını kullanan Ghost adında gizlilik odaklı bir kripto para birimi geliştirmeye başladığından söz etti. Ancak proje hayata geçtikten kısa bir süre sonra ise John McAfee projeden çıktığını açıkladı. 6 Ekim 2020 tarihinde de kripto para dolandırıcılığı suçundan tutuklandı. McAfee, ABD’ye iadesinin onaylanmasının ardından ise 23 Haziran 2021’de İspanya’nın Barselona şehrinde yattığı hapishane intihar ederek hayatına son verdi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir