Kripto paralar için dünya genelinde kartlı ödeme şirketleri arasında en önemli hamleler gerçekleştiren Mastercard yeni bir basın duyurusu yaparak kripto paralar için desteğini arttıracağını belirtti.

Kripto para konusunda geçtiğimiz yıllardan itibaren düzenli bir şekilde destek vermeye başlayan Mastercard adım adım kripto para yatırımları için önemli bir teknolojik altyapı çalışması gerçekleştirdi. Yapılan bu çalışmaların ardından yeni bir basın açıklaması daha gerçekleştiren şirket, müşteri ağındaki tüm kuruluş ve bankalar için kripto para desteğinin sağlanacağını duyurdu. Böylece kripto paralar için dönüşüm yapmak isteyen tüm banka ve kuruluşlar, Mastercard ile yapacağı ortaklık sayesinde müşterileri için kapsamlı ve güvenli bir şekilde hizmet verme imkanı bulabilecek.

Yapılan açıklamalara göre Mastercard’ın yeni kripto para programı kapsamında Bitcoin cüzdanları, kripto para kredi kartları ve banka kartları kullanılabilecek. Üstelik ödül kartları olarak adlandırılan pek çok farklı promosyon ve kampanyanın da uygulanabilmesi mümkün olacak.

MasterCard ilk ortağı Bakkt oldu

Açıklamalara ve gündemde yer alan haberlere göre Mastercard bu doğrultuda ilk ortaklığını da önümüzdeki günlerde duyuracak. Yeni kripto para programından yararlanacak olan ilk kripto para kuruluşu Bakkt olacak.

Manyetik şerit de kaldırılıyor

Mastercard kripto para için yaptığı atılımının yanı sıra geçtiğimiz günlerde yaptığı manyetik şerit açıklaması ile de gündeme gelmişti. Özellikle kredi kartları ve banka kartlarında büyük güvenlik açığı olarak görülen manyetik şeritler, 2024 yılı itibari ile Mastercard tarafından üretilen kartlardan tamamen kaldırılacak. Böylece kripto para için atılım yapan şirket güvenlik noktasında da önlemlerini bir bir uygulayarak güvenli kullanım için seçenek sunuyor.

Kripto dünyasındaki yükseliş sürüyor

Mastercard’ın in yaptığı açıklamalar kripto para dünyasının zirveye ulaştığı zamana denk geldi. Bitcoin 64 bin dolar, Ethereum ise 4200 dolar olarak son dönemlerin en yüksek seviyelerinde seyrediyor. Uzun zamandan beri yeşile dönüş yaparak yatırımcısına kazandıran kripto paralarda Mastercard gibi ekonomi devlerinin destek vermesi, kripto para dünyasının daha da olumlu destekler elde etmesini sağlıyor.

Mastercard tarafından geliştirilen projede, prestijli şirketlerin desteğinin alınması, kripto para sektöründeki yükselişi destekleyebilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir