Mastercard ve Visa, ABD’nin Rusya’ya uygulanan yaptırımlara göre çok sayıda Rus finans kuruluşunu ödeme ağı üzerinde engellediğinin duyurusunu yaptı. 

Son günlerde dünya gündemi oldukça meşgul gözüküyor. Öyle ki Rusya’nın operasyon kararı vererek Ukrayna’ya saldırması, tüm dengelerin değişmesine sebep oldu. Rusya’nın amacı işgal etmek değilse de bugüne kadar yaşanan tüm gelişmeler bu durumun tam tersi olduğu gösteriyor. Bugüne kadar verilen bu kararla tüm dünyanın tepkisini üzerine çeken Rusya’ya pek çok yerden yaptırımlar uygulanmaya devam ediyor. Son olarak ise dünyaca ünlü ABD merkezli finans şirketlerinden Mastercard ve Visa, önemli bir karar vererek Rusya’ya yaptırım uygulayanlar arasına katıldı.

Mastercard ve Visa, Rusya’ya yaptırım uygulama kararı aldı

8

Hatırlamak gerekirse geçtiğimiz hafta içerisinde Rusya’nın 1973 yılında kullanılmaya başlanan uluslararası transfer işlemlerini hızlandıran protokol konumunda yer alan SWIFT sisteminden çıkarılmasına karar verilmişti. Alınan bu karar üzerine daha çok zaman geçmeden Mastercard ve Visa’da buna benzer bir adım attı. Mastercard ve Visa, ABD tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımlar doğrultusunda pek çok sayıda Rus finans kuruluşunu ödeme ağı üzerinden engellediğini belirtti. 

Rusya’ya uygulanan yaptırımların ardından bitcoin ciddi oranda arttı

Bunun yanı sıra iki şirket de bu süreç içerisinde düzenleyici kuruluşlar ile beraber iş birliği içerisinde çalışarak ileride gelebilecek olan yeni kararlara uyum sağlayacağını belirtti. İki şirket, yaptırım kararına ek olarak aynı zamanda bu süreçte Ukrayna’nın yanında olduklarını göstermek amacıyla ülkeye 2’şer milyon dolar insanı yardım kararı aldıklarını belirttiler. Buna ek olarak ise Rus vatandaşları da söz konusu bu yaptırım kararları nedeni para çekimini durduracağı iddiasıyla ATM’lerde pek çok insan sıraya girmeye başladı. Son olarak ise Rusya ile Ukrayna’nın Belarus’ta müzakerelere katıldığını fakat şu an için istenilen sonucunda elde edilmediği dile getirildi. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir