Video oyun geliştiricisi olarak bilinen Crystal Dynamics yakın zamanda bir karar aldı. Aldığı kararı Mart ayında uygulamayı planlıyor.  1992 yılında Judy Lang, Madeline Canepa ve Dave Morris’in kurduğu bir Amerikan menşeli video oyunu geliştiricisidir. Daha sonrasında 2 kere el değiştiren şirket en sonunda Square Enix Europe’nin bünyesinde devam etmiştir. Farklı pek çok içeriği içerisinde barındıran oluşum Marvel evreni içinde keyifli bir oyun hazırlamıştı. Özellikle Marvel sevenler tarafından büyük ilgi gören bu oyun yine de istenilen ilgiyi tam olarak göremedi. Büyük beklentiler ile piyasaya sürülen oyun çıkış tarihinden itibaren 2,5 yıl hayatta kaldıktan sonra fişi çekilmesi bekleniyor. 

marvels avengers satistan kaldirilacak 1

Marvel hayranlarının dinamizminin yüksek olduğu zaman diliminde Endgame filminin de çıktığı dönemlerde yeni bir oyun için hazırlıklar yapılmıştı. Marvel sevenler ve oyun severleri bir araya getirecek olan bu oyun büyük bir heyecanla bekleniyordu. Oyun içeriğinin loot üstüne kurulu oluşu ve pay2win varlığı hayal kırıklığının ilk evresi oldu. Epey büyük beklentiler ile piyasaya sürülen oyun kullanıcılar tarafından ilk deneyim olarak üzücü karşılandı. Zaman içinde kullanıcılar daha da pes ederek ilginin çok daha azalmasına neden oldu. Uzun soluklu olacağı düşünülen şirketin tehlike çanları çalmaya başlamıştı. Alınan en son karara göre artık oyun güncellemelerinin durdurulacağı belirtildi. En son olarak oyun içine 2.8 sürümü 31 Mart tarihinde yapılacak ve oyuna yeni bir güncelleme gelmeyecek. Bununla birlikte Crystal Dynamics kozmetik mağazasını da tamamiyle kapatacağını belirtti. Oyuncuların hesaplarında  yer alan bakiyelerin de oyun içi kaynağa dönüştürme imkânı sağlanarak kullanılabileceğini söyledi.

30 Eylül tarihinde de Marvel’s Avangers oyunu tamamiyle mağazalardan kaldırılacak o zamana kadar oyuncular çok oyunculu moda erişim sağlayamayacak ve yeni güncellemeler gelmeyecek. Oyuncular tüm kozmetiklere ücretsiz erişebilecek. 30 Eylül tarihine kadar oyunculara destek verilmeye devam edilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir