Gemius tarafından Mart ayındaki reklam çalışmalarına yönelik özel bir analiz gerçekleştirildi. Yapılan çalışama ile mart ayı içerisinde sektörlere göre en fazla kişiye erişen ilk 3 marka belirlendi.

Medya kitap sektöründe yapılan reklam çalışmaları ile en çok dikkat çeken marka Facebook oldu. Facebook’u TRT1 ve Spotify takip etti. Eğlence sektöründe ise PUBG, Biletix ve Lego ilk üçe girmeyi başaran şirket olarak dikkat çekti. Otomotiv dünyasında bakıldığında ise özellikle son dönemlerde yakıt fiyatlarının artması ile paralel olarak farklı şirketlerinin reklam çalışmaları kullanıcıların dikkatini çekti. Araç kiralama ve ikinci el araçlar alanında hizmet veren şirketlerden Otoplus, Opel ve TikTak ilk üçe girmeyi başardı.

Telekomünikasyonda rekabet arttı

Mart ayında özellikle telekomünikasyon sektöründeki rekabetin arttığına dikkat çekilirken sektör lideri Vodafone oldu. Samsung ve Turkcell gibi sektör liderleri ise ilk 3’e girdi. Gıda sektörünün gelişiminde ise ilk 3 marka Ülker, Nescafe ve İçim oldu. Seyahat ve turizme bakıldığında ise Domino’s, McDonald’s ve Starbucks ilk üçte yer aldı. 

Erişime göre ilk 3 marka olarak bilgisayar ve ses görüntü sistemlerinde LG, Arçelik ve Beko ilk üçe girmeyi başarırken ev aletleri ve mobilya alanında ise Karaca, Philips ve IKEA yaptıkları reklam çalışmaları ile en çok kullanıcıya ulaşmayı başaran şirketler olarak Mart ayında dikkat çekti. Gemius raporunda ön plana çıkarılan markalar arasında TRT1 gibi Türkiye’deki kanalların yer alması dikkat çekti.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir