Adını Meta’nın kurucusu, başkanı ve CEO’su Mark Zuckerberg’den alan Zuck Bucks kısa süre içerisinde tanıtılabilir. Kripto para olarak girişimde bulunması beklenen Mark Zuckerberg, kripto para yerine oyun içi jeton sistemini benimseyecek. Bu nedenle de Roblox’taki Robux para birimi gibi bir para birimini Zuck Bucks adıyla piyasaya sürecek. Meta çatısı altındaki tüm platformlarda kullanılması beklenen yerel para birimi, ilerleyen dönemlerde yeni geliştirmeler ve güncellemeler ile çok daha cazip hale getirilebilir. Bu nedenle gündeme geldiği günden itibaren dikkat çeken Zuck Bucks, bugüne kadar başarıya ulaşılamayan bu alanda Meta’yı ön plana çıkarabilir.

Zuck Bucks Mayıs’ta Test Edilecek

Meta tarafından NFT ve kripto para alanlarındaki projelerden birisi olacak Zuck Bucks için Mayıs ayında testlere başlanacak. Financial Times gibi pek çok güvenilir kaynakta yer alan haberlere göre şirket, NFT sahipliğine dayalı Facebook grubu üyeliği ve NFT ekosistemi için ilk aşamada Zuck Bucks’ı geliştirecek. Daha sonrasında ise tüm alım ve satım işlemlerinde belirli bir değeri olacak Zuck Bucks üzerinden işlem yapılacak. Oyunlar, NFT gibi değerli dijital varlıklar, Facebook ve Instagram gibi ağlardaki diğer ödeme ve para işlemlerinde tamamen Zuck Bucks’a dönüş yapılabilir.

Gündemde yer alan haberler sonrasında Meta sözcüsü Lauren Dickson’a gözler çevrilmiş olsa da Dickson konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmak istemediğini duyurdu. Metaverse teknolojilerine yatırım yapılacağını daha önceki açıklamalarında duyuran Dickson, ödeme ve finansal alanlarda yenilikçi çözümleri takip etmeye devam edeceklerini ifade etmişti.

Kara Para Aklama Düzenlemesi Parlamentodan Geçti

Zuck Bucks ile atılan bu adım sırasında geçen hafta, AB Parlamentosundaki kara para aklama mücadelesinin gündeme gelmesi dikkat çekti. Parlamentoda tüm tartışmalara rağmen düzenleme geçti. Avrupalı ​​milletvekillerinin yaptığı oylama, büyük piyasa oyuncularının itirazlarına rağmen geçtiği için yurt dışında yoğun tartışmalara yol açtı. Düzenlemeler ile birlikte Coinbase başta olmak üzere faaliyet gösteren tüm borsalar, müşterilerin 1.000 Euro’yu aşan işlemlerini raporlamak zorunda kaldı. Zuck Bucks ile adım atmaya hazırlanan Facebook için bu tip yasal durumlar engel teşkil edebilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir