Malware yani Türkçe karşılığı ile “kötü amaçlı yazılım” bulaşmış olan bir telefon ya da bilgisayar, kullanıcıların hayatını ciddi anlamda olumsuz etkiler. Fakat bilişim dünyasındaki tüm sorunlar gibi bu da çözümsüz değildir. Bilgisayar ve akıllı cep telefonlarda kullanabileceğiniz en iyi Malware temizleme programları ve mobil uygulamaları hakkında bilgi almak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Kötü amaçlı yazılım (malware) temizleme programları

Bilgisayar için:

Avira Free Security Suite

Bitdefender Antivirus Free Edition

Malwarebytes Anti-Malware

AVG AntiVirus Free

Avast Anti-Virus

Android için:

Kaspersky Mobile Antivirus

Malwarebytes Security

Norton Mobile Security

Avast Antivirus

Bitdefender Free Antivirus

Sophos Intercept X for Mobile

McAfee Mobile Security

Avira Security

AVG Antivirus Free

Safe Security

Bilgisayar

Avira Free Security Suite

7 1606049382

Tamamen ücretsiz olarak kullanılan Avira Free Security Suite, hem ücretsiz hem de en kapsamlı uygulamaların başında gelir. Standar güvenlik taramalarının yanı sıra aynı zamanda yazılım güncelleyici, gezinme güvenliği, güvenli alışveriş, 500 MB ücretsiz VPN ve sistem iyileştirici gibi pek çok hizmeti tek bir pakette kullanıcılarına sunuyor. 

Windows için Avira Free Security Suite indir

Malwarebytes Anti-Malware

8 1606049396

Malwarebytes Anti-Malware, ücretli olarak sunulmasına rağmen birçok temel tarama özelliğini ücretsiz versiyonu şeklinde sunuyor. Aynı zaman ücretsiz versiyonu indirseniz bile ilk 14 gün boyunca premium hizmetlerden de hiçbir ücret ödemeden kullanabilirsiniz. Standart tarama hizmetinin yanı sıra internet gezinmeleri sırasında yaşanabilecek olan zararlı durumlarında önüne geçilir. 

Windows için Malwarebytes Anti-Malware indir

AVG AntiVirus Free

Kullanıcı dostu arayüzü ve basit seçenekleri ile dikkatleri üzerine toplayan AVG AntiVirus Free, kullanıcılarına birçok seçenek sunar. Tamamen ücretsiz olarak sunulan bu program, kullanıcıların rahatsız olacağı herhangi bir reklam içermez. AVG, sadece gezinmeleri ve indirilen dosyaları değil aynı zamanda tıkladığınız tüm bağlantıları açmadan önce hızlı bir tarama işlemi yapıyor ve kötü amaçlı yazılımlardan sizi korur.

Windows için AVG AntiVirus Free indir

Avast Anti-Virus

9 1606049410

Avast, uzun yıllardır anti-virüs programı olarak tanınıyor olsa da bir süredir malware temizleme konusunda da son derece başarılı bir uygulamadır. Ücretsiz olarak kullanılan Avast, sadece indirme dosyalarınızı değil aynı zamanda internet gezinmeleriniz sırasında da aktif olarak tarama yapar. 

Windows için Avast Anti-Virus indir

Android

Kaspersky Mobile Antivirus

11 1606049504

Google Play üzerinden 50 milyondan fazla indirilen Kaspersky Mobile Antivirus mobil uygulaması, uzun yıllardır. sanal güvenlik alanında hizmet sunuyor. Temelde birçok hizmeti ücretsiz olarak sunan bu uygulama, anlık olarak kötü amaçlı yazılımları tarar. Bunun yanı sıra aynı zamanda çağrı ve SMS alımlarında da olası sorunlar ortadan kaldırılır. 

Android için Kaspersky Mobile Antivirus indir

Malwarebytes Security

Toplamda 10 milyondan fazla kullanıcı tarafından indirilen Malwarebytes Security mobil uygulaması, Windows işletim sistemlerinde olduğu kadar Android akıllı cihazlarda dahi başarılı bir şekilde çalışma performansı sergiliyor. Her yeni geliştirilen virüse ve kötü amaçlı yazılıma karşı kendini hızla yenileyen uygulama; mobil cihazınızda bulunan her bir mobil uygulamayı anlık olarak tarayarak aklınıza bile gelmeyen yerlerden gelebilecek tehlikeleri tespit ediyor.

Android için Malwarebytes Security indir

Norton Mobile Security

10 1606049516

Toplamda 10 milyondan fazla kez indirilen Norton Mobile Security, mobil cihazlarda sevilerek kullanılmasını sağlayan birçok özellik sunuyor Bunlar arasında; gerçek zamanlı koruma, pil azaldığında konum kaydetme, hırsızlığa karşı özel önlemler ve halka açık Wi-Fi bağlantıları sırasında sunduğu ek önemler gibi pek çok farklı özellik barındırıyor. 

Andorid için Norton Mobile Security indir

Avast Antivirus

Toplamda 100 milyondan fazla kez indirilen Avast Antivirüs, kullanıcılarına ücretsiz ve geniş paketler sunarak ön plana çıkmayı başarıyor. Her mobil uygulamaya özel kilit, çağrı engelleme, hırsızlığa karşı özel önlemler, fotoğraf desteği ve root işlemi yapılmış cihazlara sunduğu özel hizmetler ile Avast, pek çok farklı mobil uygulamanın sunduğu hizmeti tek başına karşılıyor. 

Android için Avast Antivirüs indir

Bitdefender Antivirus Free Edition

Bitdefender Antivirus Free Edition, son derece sessiz ve güçlü bir programdır. Siz farkında olmadan yüklü olan programları ve gezinmeleri tarayarak herhangi bir sorun yaşanmasının önüne geçer. Aynı zamanda bilgisayarın her açılışında hızlı bir ön yükleme taraması yapılır. 

Android için Bitdefender Antivirus Free Edition indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir