Türkiye’de 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 04.17 saatinde gerçekleşen 7.7 büyüklüğünde meydana gelen deprem sarsıcı yıkımlara yol açtı. İlk deprem şokunun üstüne 13.24 saatinde ise Kahramanmaraş merkezli 7.6 şiddetinde ikinci deprem meydana geldi. Deprem ile ilgili doğru bilgilere ulaşmak için magdur.com sitesi oluşturuldu.

Deprem, Kahramanmaraş ilinin yanında Adana, Diyarbakır, Osmaniye, Malatya, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa illerinde de şiddetli yıkımlara sebep oldu. Devlet ekiplerinin yanı sıra birçok gönüllü vakıf ve kuruluşlardan, vatandaşlardan ve dünya çapında farklı ülkelerden ekip, ekipman, gıda, giysi, ısıtıcı ve battaniye gibi yardımlar deprem bölgelerine ulaştırıldı. Geçici konaklama bölgeleri oluşturuldu ve maddi yardım kampanyaları başlatıldı.

magdur.com deprem ile ilgili bilgi kirliliğine son verecek

En büyük haberleşmenin internet üzerinden sağlandığı bu dönemde yardımlara ek olarak vatandaşlar tarafından depremzedelerin işlerini kolaylaştırmak için de web siteleri geliştirildi ve hizmete açıldı. 

Depremzedeler için hizmete açılan sitelerden biri de magdur.com oldu. magdur.com depremden etkilenen vatandaşlar için bilgi kirliliğini önlemek ve  deprem ile ilgili doğru gelişmeleri tek site içerisinde toplayarak vatandaşlara ulaştırmak amacıyla kuruldu. Site üzerinden tek tık ile kolayca AKUT, AFAD, AHBAP ve Umut Hareketi yardım kuruluşlarının resmi sitelerine ulaşmak mümkün. magdur.com aynı zamanda vatandaşları yardım çağrıları ve güvenilir bağış adreslerine yönlendirmekte. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir