Popüler video oyunlarından biri olan Stray’in macOS versiyonu sonunda çıkış tarihini açıkladı. Geliştirici şirket Annapurna Interactive, bu beklenen oyunun Mac kullanıcılarıyla 5 Aralık’ta App Store ve Steam aracılığıyla buluşacağını duyurdu. Bu duyuru sonrası, özellikle Mac oyuncuları arasında heyecanla karşılandı.

Stray'in macOS versiyonu sonunda çıkış tarihini açıkladı.
Stray’in macOS versiyonu sonunda çıkış tarihini açıkladı.

Mac’e Stray oyunu geliyor

Stray’i Mac’te oynamak için ilk olarak güncel bir sistem gerekecek. Oyun, yalnızca Apple Silicon işlemcili Mac’lerde çalışacak. Bu nedenle Intel işlemcili Mac kullanıcıları bu oyunun tadını çıkaramayacaktır. Stray, önceki sürümleriyle büyük ilgi görmüştü. 2022 Temmuz ayında PlayStation ve PC için piyasaya sürülen oyun, ağustos ayında Xbox platformuna da yerini almıştı. Stray, şu anda bir animasyon film uyarlaması için hazırlıklarının sürdüğü bir oyun olarak dikkat çekiyor. Mac kullanıcıları için sunulacak yeni versiyonuyla popülaritesinin daha da artması beklenmektedir.

Stray macOS versiyonu, Apple’ın oyun dünyasına yönelik büyüme stratejisinin bir parçası olarak görülmektedir. Bu atılan adım ile strateji, önde gelen video oyunu geliştiricilerinin oyunlarını Mac ve hatta iPhone gibi cihazlara getirmelerini içermektedir.

Geçtiğimiz hafta Resident Evil Village, iPhone 15 Pro’ya ve bazı iPad modellerine gelmişti. Ayrıca, Assassin’s Creed Mirage, Death Stranding ve Resident Evil 4 remake gibi büyük oyunların da yakın gelecekte Apple ekosistemine dahil edilmesi beklenmektedir. Genel olarak, Stray’in macOS versiyonu, Mac kullanıcılarının oyun dünyasında daha fazla keyif almalarını sağlayacak. Apple’ın oyun odaklı stratejisinin bir yansıması olarak dikkat çekmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir