Google Chrome, macOS’teki tüm tarayıcılar arasında en yüksek hız göstergesi puanına sahip oldu.

Google, tarayıcısının hızını artırmak için sürekli çalışıyor ve görünen o ki, Google Chrome yakın zamanda Apple Speedometer 2.0’a kıyasla en yüksek puanı aldı. Buda şirketin tarayıcısını hızlandırmak için yaptığı girişimlerin meyvesini verdiğinin bir göstergesi.

Google Chrome 91 sürümü yayınlandı: Özellikleri ve yenilikler

2008’deki lansmanından bu yana Chrome, hem akıllı telefonda, hem de dizüstü bilgisayarda kullanılan en hızlı tarayıcı olmayı hedeflemişti ve şirket sonunda hedeflerine ulaşmayı başardı. Ancak Google’ın bu başarıyı elde tutmaya devam etmesi için çalışmalarına devam etmesi gerekiyor.

Google, tarayıcı hızını ölçmek için dahili motor standartları ile genel endüstri standartlarının bir kombinasyonunu kullanır. Tarayıcılar arasında JavaScript performansını karşılaştırmak söz konusu olduğunda, Apple’ın Speedometer 2.0 standardı, gerçek dünya testlerinin doğru bir tanımını sağladığı için günümüzde en yaygın kullanılan araçlardan biridir.

Google Chrome Hız Göstergesi Test Geçmişi

Google, 2015 yılına ait 13 inç MacBook’ta Chrome Hız Göstergesi puanını ölçer. Intel tabanlı Mac’lerde tarayıcı performansı iyileşirken, 2020’de Apple M1 yongalarının piyasaya sürülmesi, büyük bir performans artışı sağladı.

Google, yeni bir blog gönderisinde, yıllardır üzerinde çalıştığı projeler sonucunda Chrome performansında önemli bir gelişme kaydettiğini duyurdu. Açıklanan verilere göre bu artış yüzde 83 oranında. Ancak Chrome’un hız göstergesini yenmesine yardımcı olan, Apple’ın M1 işlemcisi ile Google’ın Sparkplug projesi ve PGO’nun LTO’sunun birleşimi olduğunu da göz ardı etmemek gerek. Chrome artık hız göstergesinde 300’ün üzerinde puan alıyor, bu bir tarayıcı için şimdiye kadarki en yüksek puan.

Google, tarayıcısını daha da geliştirdikçe ve Apple’ın yeni M1 Ultra yongası Chrome’a ​​macOS performansında bir başka büyük artış sağladıkça bu puan yükselmeye devam edecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir