macOS Sonoma‌‌’nin yeni 14.3‌ güncellemesi kullanıcıları adına merak konusu. Yeni macOS Sonoma güncellemesi neler sunuyor? Soruyu gelin cevaplayalım!

Bu güncellemeyle beraber Apple, Music uygulaması ve Garanti menüsüne önemli yenilikler getirdi. Apple, geçtiğimiz gün paylaştığı güncelleme ile birlikte MacOS Sonoma 14.3 paketini dağıtıma çıkardı. Mac’lere yepyeni özellikler ve hata düzeltmeleri getiren bu güncelleme, yeni sistemin de üçüncü büyük güncellemesi oldu.

macOS Sonoma 14.3 sürüm notları nedir?

macOS Sonoma 14.3 güncellemesi, ortak çalma listelerinin eklenmesiyle Apple Music deneyiminde yeni gelişmelere odaklanmayı seçiyor. Ortak çalma listeleri, Apple Music abonelerinin arkadaşlarını ve aile üyelerini listeler oluşturmaya davet etmeleri için yeni kapılar aralıyor.

Yeni gelen güncellemeyle beraber: kullanıcılar ortak çalma listelerine şarkı ekleyebilecek, yeniden sıralayabilecek ve listelerden şarkı çıkarabilecekler. Ortak çalma listesindeki herhangi bir parçaya emojiyle tepki vermek de yeni gelen güncellemeyle kullanıcılara sunulan özellikler arasında.

macOS Sonoma 14.3 sürüm notları nedir?
macOS Sonoma 14.3 sürüm notları nedir?

Sonoma 14.3 güncellemesiyle beraber gelen ayrı bir özellik ise Sistem Ayarları’nın elden geçirilen AppleCare & Garanti bölümü oldu. Kullanıcılar, Apple Kimlikleri ile giriş yaptıkları bütün Apple cihazlarının garanti ve destek kapsamını bu menüden görüntüleyebilme olanağına sahip olacaklar.

Apple güncelleme notlarında, “Sonoma 14.3, Apple Music’e yönelik geliştirmelerin yanı sıra Mac’iniz için başka özellikler, hata düzeltmeleri ve güvenlik güncellemeleri de sunuyor” şeklinde ekledi.

macOS Sonoma 14.3 sürüm notları şu şekilde:

  • Apple Music’te çalma listelerinde iş birliği yapmak, arkadaşlarınızı çalma listenize katılmaya davet etmenize olanak tanır ve herkes şarkı ekleyebilir, yeniden sıralayabilir ve kaldırabilir.
  • Apple Music’te ortak bir çalma listesindeki istediğiniz  bir parçaya emoji tepkileri bırakılabilir.
  • Ayarlar’daki AppleCare ve Garanti, Apple Kimliğinizle giriş yaptığınız tüm aygıtlar için kapsamınızı gösterir.
  • Sonoma 14.3 güncellemesi, Sistem Tercihleri > Yazılım Güncelleme bölümü üzerinden şu anda indirilebilir durumda. Apple ayrıca eski sürümleri kullanan cihazlar için macOS Ventura 13.6.4 ve macOS Monterey 12.7.3 güncellemesini de yayınladı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir